11 maj 2024

8 klassiska köttrecept

De bästa recepten på nätet just nu
Nu köttar vi!

Det är något speciellt med en härlig bit svenskt kött. När man tillagar den rätt, har bra tillbehör till och en fin sås, då blir det väldigt sällan fel. Alla njuter och är glada. Därför har vi fokus kött i den här veckans nyhetsbrev.

Smaklig spis!
Redaktionens tips: En champagne som passar till viltkött
Champagne till vilt? Nope, vi skojar faktiskt inte. Det finns flera champagner som med sin tyng och komplexitet lätt kan hantera en fin bin viltkött och höja rätten till nya höjder. En sådan champagne är den här nedan, som för övrigt enbart säljs i Sverige då champagnehuset har ett löfte till Systembolaget om att endast låta dem sälja årgång 2016 i hela världen. Det här är en årgångsbetecknad champagne från det ansedda kooperativet Palmer & Co som verkligen bjuder på en intensitet och ett djup som gör att det får den där tyngden i sig.
HITTA VINET HÄR
Steak frites med bearnaisesås och pommes
Vinbanken
En klassisk entrecote med pommes och bea. Du hör ju själv hur fantastiskt det låter. Det här är urtypen av en riktig svensk köttmiddag där alla är nöjda och glada.
TILL RECEPTET
Hängmörad ryggbiff med rödvinssås och tomatsallad
Vinbanken
Om du vill lyxa till det lite så kan du alltid satsa på en fin ryggbiff som är hängmörad och som du sedan väljer att servera ihop med en fin rödvinssås.
TILL RECEPTET
Helstekt oxfilé i ugn på klassiskt vis
Ica
Att få till oxfilén perfekt är lite av ett konststycke. Det krävs en hel del, men det finns några knep du kan ta till för att få till köttabiten perfekt.
TILL RECEPTET
Dubbelamarinderad fläskfilé med fransk potatissallad
Recept
Att marinera fläskfilé kan verkligen göra underverk med köttet, som ibland har en tendens att snabbt bli torrt. Här serverar vi den med en fransk potatissallad.
TILL RECEPTET
Grillbuffé med jalapeno- och citrongräsmajonnäs
Vinbanken
Vännerna är på väg över och du vill överraska med en rejäl grillbuffé. Till de olika köttyperna som du har på bordet serverar du en fin majonnäs.
TILL RECEPTET
Kotlett med svampsås och rostad potatis
Vinbanken
Om du vill ha en lite fetare bit kött så kan vi verkligen rekommendera kotlett. Här serverar vi den med en krämig och god svampsås.
TILL RECEPTET
Lågtempererad rostbiff
Arla
Rostbiff är något vi älskar då man kan använda det till så många olika saker, bland annat till en härlig och frasig macka dagen efter.
TILL RECEPTET
Steak au poivre
Vinbanken
En fransk klassiker som aldrig går ur tiden, men som vi känner har fallit lite i glömska här i Sverige. Vi vill få tillbaka den i rampljuset.
TILL RECEPTET
Vinbanken tipsar
Den här veckans tips går till en fyndstämplad rosé och en Amarone i presentförpackning.
Jurtschitsch Rosé
vom Zweigelt, 2023
Artikelnummer: 5600
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml
Österrike, Kamptal
125 kr
HITTA VINET HÄR
Zenato Amarone
della Valpolicella Classico, 2018
Artikelnummer: 32145
Alkoholhalt: 16,5%
Volym: 750 ml
Italien, Veneto, Amarone della Valpolicella
500 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar