| De bästa recepten på nätet just nu | | | Nu köttar vi! Det är något speciellt med en härlig bit svenskt kött. När man tillagar den rätt, har bra tillbehör till och en fin sås, då blir det väldigt sällan fel. Alla njuter och är glada. Därför har vi fokus kött i den här veckans nyhetsbrev. Smaklig spis! | | | | | |
Redaktionens tips: En champagne som passar till viltkött | | | Champagne till vilt? Nope, vi skojar faktiskt inte. Det finns flera champagner som med sin tyng och komplexitet lätt kan hantera en fin bin viltkött och höja rätten till nya höjder. En sådan champagne är den här nedan, som för övrigt enbart säljs i Sverige då champagnehuset har ett löfte till Systembolaget om att endast låta dem sälja årgång 2016 i hela världen. Det här är en årgångsbetecknad champagne från det ansedda kooperativet Palmer & Co som verkligen bjuder på en intensitet och ett djup som gör att det får den där tyngden i sig. | | | | Steak frites med bearnaisesås och pommes | Vinbanken | En klassisk entrecote med pommes och bea. Du hör ju själv hur fantastiskt det låter. Det här är urtypen av en riktig svensk köttmiddag där alla är nöjda och glada. | | | | | Hängmörad ryggbiff med rödvinssås och tomatsallad | Vinbanken | Om du vill lyxa till det lite så kan du alltid satsa på en fin ryggbiff som är hängmörad och som du sedan väljer att servera ihop med en fin rödvinssås. | | | | | | | | Helstekt oxfilé i ugn på klassiskt vis | Ica | Att få till oxfilén perfekt är lite av ett konststycke. Det krävs en hel del, men det finns några knep du kan ta till för att få till köttabiten perfekt. | | | | | Dubbelamarinderad fläskfilé med fransk potatissallad | Recept | Att marinera fläskfilé kan verkligen göra underverk med köttet, som ibland har en tendens att snabbt bli torrt. Här serverar vi den med en fransk potatissallad. | | | | | | | | Grillbuffé med jalapeno- och citrongräsmajonnäs | Vinbanken | Vännerna är på väg över och du vill överraska med en rejäl grillbuffé. Till de olika köttyperna som du har på bordet serverar du en fin majonnäs. | | | | | Kotlett med svampsås och rostad potatis | Vinbanken | Om du vill ha en lite fetare bit kött så kan vi verkligen rekommendera kotlett. Här serverar vi den med en krämig och god svampsås. | | | | | | | | Lågtempererad rostbiff | Arla | Rostbiff är något vi älskar då man kan använda det till så många olika saker, bland annat till en härlig och frasig macka dagen efter. | | | | | Steak au poivre | Vinbanken | En fransk klassiker som aldrig går ur tiden, men som vi känner har fallit lite i glömska här i Sverige. Vi vill få tillbaka den i rampljuset. | | | | | | | | | |
| Vinbanken tipsar | Den här veckans tips går till en fyndstämplad rosé och en Amarone i presentförpackning. | | | | Jurtschitsch Rosé vom Zweigelt, 2023 | Artikelnummer: 5600 | Alkoholhalt: 12% | Volym: 750 ml | | Österrike, Kamptal | 125 kr | | | | | Zenato Amarone della Valpolicella Classico, 2018 | Artikelnummer: 32145 | Alkoholhalt: 16,5% | Volym: 750 ml | | Italien, Veneto, Amarone della Valpolicella | 500 kr | | | | Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten. Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget. | | | | | |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar