21 maj 2024

Matcha rosévin med mat - våra bästa tips | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
KAN BESTÄLLAS HÄR
Matcha rosévin med mat - våra bästa tips
Att matcha rosévin med mat är lite udda för väldigt många, då många har bilden av rosé som något som enbart dricker som sällskapsvin. Men om du frågar några av landets främsta vinexperter om man kan matcha rosé med mat så kommer du få ett rungande ja tillbaka. Rosévin ska inte ses som en udda fågel i vinvärlden, utan det går alldeles utmärkt att dricka till en rad olika maträtter, oavsett om det är sommar eller vinter. Vi bad vår systersajt Vinbanken dela med sig av sina tankar kring hur man ska tänka, vilket du kan läsa mer om i länken nedan.
LÄS VINBANKENS TIPS HÄR
Vinbankens omdöme

"En snygg och elegant flaska med ett snyggt och elegant innehåll. Det här är årets stora rosényhet och en rejäl överraskning på rosévinshimmelen. Ett fräscht, somrigt, bärigt och otroligt gott rosévin som får en att drömma sig bort till en solig uteservering! Här får du somriga smultron, grapefrukt, färska örter och sälta i ett väldigt snyggt paket."
/Jozo Glavas, maj 2024
KAN BESTÄLLAS HÄR
amie
original rosé, 2023
Artikelnummer: 72105
Alkoholhalt: 12,5 %
Volym: 750 ml
Frankrike, Languedoc-Roussillon, Pays d´Oc


149 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR
Tips på laxsallad med varmrökt lax och sparris till sydfranskt rosé
Vi tipsar i det här utskicket om amie rosé original, som är ett nytt rosévin på den svenska vinkartan, och som experterna på Vinbanken tidigare både gett en fyndmedalj och en medalj för att det är ett topprankat vin. Det är med andra ord ett vin som sticker ut, men som ändå är väldigt stiltypiskt i sin karaktär. Hur ska man då tänka när man matchar det här vinet till en maträtt. Först ska man utgå ifrån hur maten smaker, hur hög syran är, om det finns någon hetta eller sälta i rätten. I det här fallet så får vi en fräsch rätt med en del primörer och väldigt smakrik lax som har sälta i sig. Därför tipsar vi om ett bärigt och somrigt rosévin med en fin och hög syra, men även med en liten sälta i avslutet. På så sättet matchar vi alla komponenter med varandra och skapar en bra mat- och vinmatchning.
TILL RECEPTET
Läs historien om paret som tog fram amie rosé mitt under pandemin
När coronapandemin svepte in över världen 2020 bestämde sig paret Will och Abbie för att göra något som de länge tänkt på. De skapade ett rosévin exakt så som de själva ville att ett rosévin skulle se ut och smaka. Fyra år senare har de lanserat vinet i åtta olika länder, de har öppnat rosévinsbarer på två kontinenter och nu har de lanserat sitt vin i Sverige.
LÄS REPORTAGET HÄR
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Wine Affair Scandinavia AB.
Lägger till en modul med textfält och detta är standardinnehållet
Receptkort
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar