31 maj 2024

Chianti Riserva från 2019 för 119 kronor | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
KAN BESTÄLLAS HÄR
Lång intervju med Brolin och König
I förra veckan stod det klart att duon Tomas Brolin och Catarina König lanserar ett vin ihop. Ex-fotbollsproffset Brolin har en lång historia av italiensk fotboll och mat, och mästerkocken Catarina König har länge haft en förkärlek till det italienska köket. Därför föll valet på en Chianti Riserva från det anrika vinhuset Cecchi. Vår systersajt Vinbanken har träffat duon för en lång intervju, och där har de även testat vinet och gett det ett oberoende omdöme.
LÄS INTERVJUN HÄR
Vinbankens omdöme

"Ett något utvecklat, mjukt och trevligt Chianti-vin med stiltypiska drag av mörka syrliga körsbär, skogshallon, färska örter, kryddor och choklad i längden. De där mjuka tanninerna och den höga syran ger vinet en riktigt fin karaktär. Det här imponerar från första doft till sista klunk, och för 119 kronor kan vi konstatera att vi har ännu ett Chianti-fynd på vinhimmelen."
/Jozo Glavas, maj 2024
KAN BESTÄLLAS HÄR
Nº 11 Chianti Riserva
By König & Brolin, 2019
Artikelnummer: 70866
Alkoholhalt: 13,5 %
Volym: 750 ml
Italien, Toscana, Chianti


119 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR
Tips på mat till vinet
Som du kanske läste i intervjun så har Catarina König dubbla mästerkocks-titlar under bältet, och som sommelier har hon varit väldigt involverad i att se till att vinet passar till en rad olika rätter. Hon tipsar bland annat om att vinet passar såväl till den tomatsåsbaserade pizzan som till pastan med tomatsås, eller till den somriga Italienska festbuffén. Här delar vi med oss av ett recept på pasta med tomatsås.
TILL RECEPTET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Wine Affair Scandinavia AB.
Receptkort
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar