22 mars 2023

Succéboxen med en äkta smak av Italien

Vinskribenter på nätet
TILL VINET
En äkta italiensk klassiker!
I början av 2000-talet fanns det inte alls många boxviner på Systembolaget. Druvan primitivo, eller zinfandel om man vill kalla den för dess amerikanska namn, förekom knappt på hyllorna och var i princip okänd. Då, i början av 2000-talet, lanserades trelitersboxen Mauro Primitivo Albarello och succén var omedelbar.

I dag är primitivo många svenskars favoritvin, vilket försäljningssiffrorna på Systembolaget inte minst vittnar om. Och det är inte svårt att förstå varför när man ser hur otroligt mycket bra vin man faktiskt får för pengarna. Man kan med andra ord lugnt konstatera att det var Mauro Primitivo Albarello som banade väg för den i dag omåttligt populära primitivo-druvan och vinerna som görs på den.

I det här vinet får man en rejäl dos av frukt i form av mogna plommon, körsbär, blåbär och fat i doften. I smaken kommer även vaniljtonerna fram som i kombination med fruktigheten och syran i vinet skapar ett snyggt komponerat paket. Det är väldigt enkelt att förstå varför Mauro Primitivo Albarello varit en storsäljare i över 20 års tid när man väl testar vinet.
HÄR FINNS VINET
Mauro
Primitivo Alberello, 2021
Artikelnummer: 32364
Alkoholhalt: 13,5%
Volym: 3000 ml
Italien, Apulien, Salento
244 kr
HITTA VINET I EN BUTIK NÄRA DIG
Primitivo - så blev det svenskarnas favoritvin
TILL ARTIKELN
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Oenoforos AB.
Vinbanken i Sverige AB
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar