2 mars 2023

En prisbelönt chardonnay från USA:s bästa vinproducent

Vinskribenter på nätet
Smörig och frisk chardonnay från USA:s bästa vinproducent
"Ibland är det bara att kapitulera! Ett smakrikt, fylligt och lite smörigt amerikanskt chardonnay-vin i maffig stil är ju jättegott!" Så skriver Gunilla Hultgren Karell på Vinbörsen. Kollegan Jenny Asplund stämmer in i hyllningskören: "En smakexplosion utan dess like."

Charmiga Three Finger Jack Chardonnay, med sina inslag av brynt smör, gula äpplen och macadamianötter, vill du inte missa. Vinet produceras av Delicato Family Wines, som utsetts till bästa amerikanska producent i den prestigefulla tävlingen Mundus Vini. Vingården ligger i amerikanska Lodi, en dryg timme öster om San Francisco. Lodi må hamna lite i skymundan av de världsberömda grannarna Sonoma och Napa Valley, men nämns allt oftare som en av de mest spännande regionerna just nu. Något Three Finger Jack Chardonnay är ett utmärkt exempel på.

Three Finger Jack Chardonnay är det tredje, och första vita vinet, i den populära vinserien från Three Finger Jack. Vinet balanserar snyggt på gränsen mellan det fylliga och fräscha. Utmärkt till halstrad lax med krämig citronricotta, grillade kycklingfiléer, svamptoast med Västerbottensost. Det mästerliga hantverket avspeglar sig både i smaken och den stilsäkra flaskan.
BESTÄLL VINET HÄR
Three Finger Jack
Chardonnay, 2020
Artikelnummer: 57404
Alkoholhalt: 14,5%
Volym: 750 ml
USA, Kalifornien
149 kr
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Enjoy Wine & Spiritis AB.
Vinbanken i Sverige AB
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar