3 mars 2023

Fredlös rebell bland de röda boxarna | Bäst prissatta Zinfandelboxen, 199kr | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
Fredlös rebell bland de röda boxarna
-Bäst prissatta Zinfandelboxen,199kr!
Prisvärd box med zinfandel från soliga Kalifornien på Systembolaget. Outlaw Zinfandel Rebel är ett vin som tar för sig utan att be om ursäkt för det.
KAN BESTÄLLAS HÄR
Aftonbladet - 18e Februari 2023
"4 plus , ++++"

Dryckeslistan - 25e December 2022
"Nyfiken på druvan zinfandel, här är en perfekt introduktion! Mulligt och fruktig från USA med snälla tanniner, skogsbär, vildhallon och rejält med söta kryddor. Klockrent till burgare, pulled pork och revbensspjäll. Prisvärd jänkar-zinfandel."

Redaktionen tipsar
"Outlaw Zinfandel Rebel är ett vin med inbjudande djupröd färg som tar för sig. Doft och smak bjuder på frikostigt bäriga toner där blåbär, solmogna jordgubbar, svarta vinbär och mörka björnbär dominerar. Det tillsammans med inslag av svartpeppar, vanilj och mörk choklad samt en välbalanserad fatkaraktär. Vi rekommenderar vinet till en hemlagad smash högrevsburgare med tryffelmajo"
Outlaw
Zinfandel Rebel
Artikelnummer: 59585
Alkoholhalt: 14,5 %
Volym: 3000 ml
USA
199 kr

Syra

Fyllighet

Strävhet

Zinfandeldruvan har med sin generösa fruktighet och inbjudande kryddighet blivit en storfavorit hos svenskarna. Nu kommer en nyhet i Systembolagets beställningssortiment - Outlaw Zinfandel Rebel - som erbjuder ett riktigt bärigt zinfandelvin från Kalifornien till det bästa priset du kan hitta bland boxvinerna.

Vinet har en inbjudande, djupröd färg och i både doft och smak dominerar det bäriga med toner av blåbär, solmogna jordgubbar och mörka björnbär. Men här finns även toner av vanilj, svartpeppar och mörk choklad som samsas med en välbalanserad fatkaraktär. Ett torrt och fylligt vin med sammetslen struktur och lång eftersmak.

Den svarta och guldiga vinboxen finns i Systembolagets beställningssortiment och med sina 199 kronor har den det lägsta priset du kan hitta om du letar efter zinfandel på box.
KAN BESTÄLLAS HÄR
REKOMMENDERAT RECEPT
Smash högrevsburgare med tryffelmajo

20 min

Lättlagad

4 / 5


4 portioner

INGREDIENSER
Hamburgerbröd 4 st (en förpackning)
Högrevsfärs 750 g
Hamburgerost (cheddar) 8 skivor
Salt & peppar Ett par nypor


Karamelliserad lök
Gul lök 2 st
Strösocker 1 msk
Salt Ett par nypor


Tryffelmajo
Majonnäs 1,5 dl
Tryffelolja 0,75 msk
Vitvinsvinäger 3 krm
Salt & peppar Ett par nypor

INSTRUKTIONER
Steg 1: Blanda alla ingredienserna till tryffelmajon och ställ åt sidan.

Steg 2: Stek löken i en klick smör tills den har fått fin färg. Tillsätt socker och salta löken och stek i 1-2 minuter till.

Steg 3: Dela färsen i 8 bitar och gör försiktigt 8 bollar. Se till att inte krama och pressa färsen för hårt. Salta och peppra.

Steg 4: Stek bollarna i lite olja på hög värme. Pressa ner bollen så att den blir platt och låt den steka i 2-3 minuter, eller tills du ser att kanterna börjar bli bruna. Vänd på burgarna och lägg på en skiva ost på varje. Stek i ca 2 minuter till.

Steg 5: Rosta bröden. Bre tryffelmajo på båda bröden och lägg därefter 2 burgare på botten. Toppa med den karamelliserade löken och brödlocket.

Steg 6: Ditt mästerverk är redo att serveras!
KAN BESTÄLLAS HÄR
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Anora Sweden AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar