31 mars 2023

Sommeliern Jill Johnson presenterar ekologisk nyhet | Vininformation

Vinskribenter på nätet
BESTÄLL VINET HÄR
Ett ungt och friskt rosévin från Italien!
Att allt fler kändisar gett sig in i vinbranschen kan inte undgått någon. Den folkkära artisten Jill Johnson valde att lansera sitt första vin redan 2019, och sedan dess har det blivit ytterligare ett antal viner. I en lång intervju med Vinbanken, som du kan läsa längre ner, berättar artisten om varför hon valde att utbilda sig till sommelier och vad hon egentligen vill med sina viner.

När det kommer till hennes rosévin så tyckte hon själv att många roséviner hade lite för mycket godistoner som inte passat henne. Därför valde hon att ta fram ett rosévin som gick mer åt det fruktiga hållet där man känner av vit persika och tydliga citrustoner. Ett fräscht rosévin utan att det blir för bärigt eller godisaktigt, som hon själv beskriver det.
HÄR FINNS VINET
Nashville Stories
Jill Johnson Proudly Presents Organic Rosé, 2022
Artikelnummer: 55270
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml
Ett ungt och friskt vin med en rejäl dos av sommar i sig. Ett vin där du i doften bjuds på röda bär och stenfrukt i form av hallon, färska jordgubbar och vit persika. Här kommer även en fräsch citrustoner fram i slutet och höjer upplevelsen. Det är en fin liten sälta i vinet som ger det lite mer seriositet. Ett snyggt och välkomponerat rosévin.
89 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Jill Johnson om sina viner: Jag vill inspirera folk
Jill Johnson är en av Sveriges mest omtyckta och folkkära artister med en meritlista som få andra kommer i närheten av. 2019 valde hon att ge sig in i vinindustrin. Sex viner och en sommelierutbildning senare blickar hon framåt och vill inspirera folk att dricka rätt vin till rätt mat.

I en lång intervju med Vinbanken berättar hon om vad hon vill med sina viner, varför hon valde att utbilda sig till sommelier och varför hon inte har förståelse för kritiken mot kändisviner.
LÄS INTERVJUN HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Spring Wine & Spirits AB.
Vinbanken i Sverige AB
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar