9 mars 2023

Ett av USA:s allra starkaste vinvarumärken gör succé i Sverige med en Cabernet sauvignon! | Vininformation

Vinskribenter på nätet
Ett av USA:s allra starkaste vinvarumärken gör succé i Sverige!
BESTÄLL VINET HÄR!
Vinbankens redaktion rekommenderar
"Även om man direkt i doften känner av kryddorna, faten och vaniljen så visar det sig i smaken att det här är ett mjukt och välbalanserat vin. I smaken är faten påtagliga, kryddorna är där, svartpepparn är där, vaniljen är där, plommonen är där och blåbären är också där. Men det blir aldrig för mycket. Balansen finns där och längden är fin. En mjukare cabernet sauvignon än man är van vid. En lugnare fyllighet, lite lugnare tanniner men ändå en cabernet som är fulladdad med smaker där alla spelar en viktig roll."
Bread & Butter
Cabernet Sauvignon, 2019
Artikelnummer: 78047
Alkoholhalt: 13,5 %
Volym: 750 ml
USA, Kalifornien
168 kr
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET!

FYLLIGHET

STRÄVHET

FRUKTSYRA

Cabernet sauvignon från Kalifornien behöver inte vara något komplicerat!
Världens mest odlade druva. I dag går cabernet sauvignon att hitta i stort sett i alla världens vinländer då druvan är tålig och klarar av de flesta klimat. Men det allra bästa med druvan är att den uttrycker sig på olika sätt beroende på var nånstans den odlas i världen, och skillnaderna kan vara enorma. Ta bara cabernet sauvignon från Kalifornien som exempel. Bilden av vinerna som görs på druvan i den stora delstaten är att de ofta är fullspäckade med massvis av frukt, en komplexitet, kraftiga smaker och rejält med olika toner, och att man ofta behöver öppna den riktigt stora plånboken för att få tag på viner av hög kvalitet därifrån.

– Vi vet att det finns en viss bild av cabernet sauvignon från Kalifornien, men vi tycker ofta att den bilden är ganska missvisande. Vi vet att det går att göra bra mycket mer än de här oerhört kraftiga vinerna som ofta blivit synonyma med cabarnet sauvignon från Kalifornien, säger Brigitte Hennessy som är exportchef på Bread & Butter som är en amerikansk vinproducent med flera viner på den svenska marknaden.

Cabernet sauvignon från Kalifornien behöver inte vara något komplicerat vin att dricka. Och om man ska vara ärlig så är Kalifornien överlag en fantastisk plats för druvan, och därför ville vi lyfta just det okomplicerade i cabernet sauvignon. Vi ville visa att det går att göra viner som inte kostar för mycket, men som ändå visar upp cabernet sauvignon från Kaliforniens bästa sida, fortsätter Brigitte Hennessy.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET!
Cabernet sauvignon från Kalifornien – mer än bara maffiga viner!
USA och Kalifornien handlar nu för tiden om mycket mer än bara zinfandel. Den stora delstaten är i dag hem för högkvalitativa och ansedda viner gjorda på pinot noir, chardonnay och cabernet sauvignon.

Läs vår senaste artikel om just Cabernet sauvignon från Kalifornien!

LÄS HELA ARTIKELN HÄR!
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Sophronie AB.
Vinbanken i Sverige AB
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar