27 september 2023

NYHET! Sensationella betyg för ekfatslagrad chardonnay från Jura! | Vininformation

Vintips på nätet!
NYHET! Imponerande betyg för ekfatslagrad chardonnay från Jura!
Utforska en smakresa till de pittoreska Jurabergen med den senaste skapelse från Tissot & Potel. En enastående Chardonnay, född ur samarbetet mellan den berömda producenten Nicolas Potel och de respekterade vinmakarna Michel Tissot & Fils. Denna exceptionella vinupplevelse förenar det bästa av två världar - en högklassig och jordmånspräglad Chardonnay som, kryddad med en aning Savagnin, får en förtrollande mineralitet.
BESTÄLL VINET HÄR
Omdömen från Sveriges vinexperter

"FYND!"
"Detta är ytterst njutbart på egen hand,
i rymlig bourgognekupa, och vinet är så komplett
att det inte ens söker en matmatchning."
-Vinbörsen, Augusti 2023

"FULLPOTT!/5 av 5"
- Boxtoppen, augusti 2023

"Här får vi massor av terroir och inte minst de 10 procenten av unika savagnin ett väldigt spännande vitt som verkligen levererar över prislappen. 88 poäng"
- Livets Goda, augusti 2023.
Tissot & Potel
La Sixième Côte Chardonnay, 2022
Artikelnummer: 56945
Alkoholhalt: 13%
Volym: 750 ml
Frankrike, Jura, Côtes du Jura

"Ett medelfylligt, lent och rikt vin där den gula frukten kommer fram på ett intensivt sätt direkt i doften. Här får man ett vin med ett imponerande djup, lite diskreta fattoner, en lätt smörig textur, gula äpplen, en diskret nötighet och bakad citron. Vibbarna går åt det burgundiska hållet. Vinet har en fin struktur, är elegant gjort och bjuder på en härlig smakrikedom. Det som imponerar allra mest är balansen mellan fattonerna, smörigheten och den friska och fräscha frukten."

- Vinbanken September, 2023
137 kr


Fisk

Ost

Kyckling

HÄR BESTÄLLER DU VINET
En flirt med Bourgognes historia!
Det är svårt att föreställa sig idag, men en gång i tiden tillhörde dessa två områden samma provins. Jura, nu Frankrikes minsta vinregion till ytan, har blivit en favorit bland både vinskribenter och sommelier. Med sin omsorgsfulla hantverkskunskap och en kvalitet som hyllas, är Jura på väg att bli den mest lysande juvelen bland Frankrikes vinregioner.

Tissot & Potel har vid skapandet av det här mästerverket delat samma ledord som för deras prisbelönta pinot noir - elegans, renhet och respekt för ursprunget. Druvorna plockades för hand från de utvalda vingårdarna En Cuvigny & Mont Genezet, högt belägna i Jura bergen. Efter jäsningen vilades vinet omsorgsfullt i 450-liters ekfat i 12 månader innan det buteljerades med minimal filtrering, för att behålla så mycket av de naturliga aromerna som möjligt.

Smaken är fruktig och frisk med inslag av gula äpplen, citrus, mandel och en subtil balans mellan ek och mineralitet. Serverat svalt är detta vin den perfekta följeslagaren till ljusa kötträtter, fisk och franska ostar.
HÄR BESTÄLLER DU VINET
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Giertz Vinimport AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar