19 september 2023

Dunderfynd från det italienska underbarnet | Vininformation

Vintips på nätet!
BESTÄLL VINET HÄR
"Italiens stjärnskott på vinhimlen"
Trots att hon kommer från en vinmakarfamilj så valde Chiara Condello att plugga ekonomi vid Bocconi Universitet i Milano. 2014 ställde hon dock frågan till sin familj om hon kunde få en liten bit land att odla vindruvor på, svaret blev givetvis ja och ändå sedan dess har Chiara Condello tagit hela vinvärlden med storm.

"Italien stjärnskott på vinhimlen", "Sangioveses framtid", "Underbarnet från Predappio". Superlativen har verkligen haglat över den unga vinmakerskan Chiara Condello som 2022 utsågs till Italiens bästa vinmakare under 35 år. Och när man testar hennes viner så är det väldigt enkelt att förstå varför de är så populära och hyllade.

Så sent som i augusti i år gick den ansedda vinexperten och journalisten Andreas Grube ut och hyllade hennes senaste lansering på den svenska vinscenen med orden; "Vinmakning i toppklass! Fynd? Nope: dunderfynd.".
LÄS MER OM CHIARA CONDELLO HÄR
Al Caleri by Chiara Condello, 2021
Artikelnummer: 51901
Alkoholhalt: 13,5%
Volym: 750 ml
Italien, Emilia-Romagna, Romagna

Fruktigt, välbalanserat och piggt vin med en vibrerande och intensiv doft av röda bär, skogshallon, färska örter och vanilj. De vänliga tanninerna finns där på ett väldigt elegant och snyggt sätt. Frukten kommer fram på ett imponerande sätt i smaken, och längden är otroligt imponerande. För 129 kronor går det inte att göra något annat än att lyfta på hatten och applådera. Det här är ett otroligt snyggt gjort vin som är utmärkt nu på hösten.
129 kr
HÄR BESTÄLLER DU VINET
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Terrific Wines AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar