26 september 2023

"Cava med snits" till fyndstatus! | 129 kr - prissänkt 32%! | Vininformation

Mat & vintips på nätet!
BESTÄLL VINET HÄR
– "CAVA MED SNITS" TILL FYNDSTATUS!
"När det ska serveras bubbel plockar jag gärna fram en cava. Det mousserande vinet från Spanien har ofta en egen snits på smaken och försöker inte härma något annat.

Masia Brut Reserva Organic är en ekologisk cava med toner som är typiska för vinstilen. God fruktighet som drar åt päron och äpplen, stråk av mandel, citrus, bröd. Krämiga bubblor och ett litet bett i avslutningen. Klassiskt som aperitif tillsammans med lite tapas men passar också jättebra till mat, gärna något med lite sting i smaken. Testa till en avocadosallad med chili- och vitlöksfrästa räkor. Vinet har så pass mycket power i smaken att den inte bleknar tillsammans med de kryddiga räkorna."

- Gunilla Hultgren Karell, Vinbörsen Augusti 2023

Fler recensioner från
Sveriges vinexperter

"FYND!"
Jenny Asplund, Vinbörsen,
Augusti 2023
"Masia Cava Brut reserva en kraftigt prissänkt cava som med sitt nya pris är rena vrakfyndet och ett sådant där tillfälle man behöver dubbelkolla prislappen. Fullmatad med toner av mogna röda äpplen, päron, brioche och citruszest. Reserva betyder att vinet har lagrats en lång tid på flaskan, i det här fallet hela 18 månader vilket bidrar med nötiga och toner av nougat. Behagliga bubblor som integreras väl med smakerna som håller sig kvar bra länge i munnen. Att cavan är ekologisk är för många väldigt positivt och ingår som man säger på köpet. Utsidan är elegant och speglar innehållet på ett bra sätt."
Masia
Cava Reserva Brut Organic
Artikelnummer: 52367
Alkoholhalt: 11,5 %
Volym: 750 ml
Spanien
129 kr
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Cava Reserva som lagrats
18 månader på flaskan!
Vinmakarmetod
Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Masia Cava Reserva Brut lagras 18 månader på flaska.

Druva
40% xarel·lo 30% macabeo 30% parellada.

Ursprung
Do Cava, Penedès

Restsocker
8 g/l

Serveringstemperatur
Serveras vid 5-6 ° C
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Hermansson & Co AB.
receptkort.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar