6 september 2023

Fyndvin från Sicilien - 89 kr! - vininformation

Från Siciliens hjärta till ditt glas - ekologiska Il Vero Siciliano!
Il Vero Siciliano – en kraftfull nyhet från trendiga Sicilien! Detta härligt fruktiga vin fångar Siciliens mångtusenåriga vintradition i glaset. Nu lanseras det för första gången i Sverige till pangpriset 89 kr.

Från Siciliens hjärta till ditt glas

Il Vero Siciliano är en hyllning till Medelhavets största ö som har producerat vin i mer än 5000 år. Smaken är generös och fyllig med toner av mogna körsbär, fat, vanilj och kryddor. Eftersmaken är lång och fint balanserad tack vare hela 6 månaders lagring på stora ekfat.

FYND! "Generöst, med härlig personlighet och örtkryddig karaktär"
Ewa Weckström Vinbörsen 2023

Om du älskar det italienska kökets läckerheter är smakrika Il Vero Siciliano verkligen en perfekt matchning. Servera det gärna lite svalt i stora kupor till hemmagjord surdegspizza eller till en ljuvlig pasta med salsicciafärssås och rostad salvia. Eller kanske bara som ett gott sällskapsvin till lagrad parmesanost med fikonmarmelad!

Lavamönstret på etiketten symboliserar närheten till Siciliens berömda vulkan Etna. Vid dess sluttningar odlas de tusenåriga druvorna Nero d'Avola och Nerello mascalese – sicilianska storheter av erkänt hög kvalitet. Vinet är ekologiskt och bevarar öns stolta hantverk med stor respekt den omgivande naturen.

Låt Il Vero Siciliano med varje droppe ta dig till Siciliens underbara värld!
Il Vero Siciliano
Producent: Schenk Italia Spa
Urspung: Sicilien
Artikelnummer: 56941
Alkoholhalt: 13.5%
Volym: 750 ml
Pris: 89 kr
Importör: Chris-Wine AB
Copyright © 2023 myTaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar