24 augusti 2023

Topprankat vin från södra Frankrike | Vininformation

Mat & vintips på nätet!
HITTA HÖSTENS VIN HÄR
Topprankat vin från södra Frankrike - perfekt till höstens grytor
Så sent som i förra veckan gick Vinbetyget ut med informationen att Chateau de la Liquiere blivit topprankad på deras topplista. Innan dess har flera andra erkända aktörer både i Sverige men även internationellt gått ut och hyllat vinet rejält.

Detta sydfranska vin imponerar på alla sätt och vis. Vinbankens Christian Stojkovic skrev bland annat så här efter att ha testat den aktuella årgången av vinet.

"Ett välgjort vin som sedan årgångsbytet får fyndstatus. Druvblandningen består av grenache, syrah och carignan och ger en förklarlig Rhônevinskänsla."

Bakom vinet står familjen Vidal som varit vinodlare i Faugères sedan 1600-talet men det var först runt 1960 man började buteljera vin under eget namn. Idag drivs Château de la Liquière av de engagerade syskonen Francois och Sophie Vidal och den sistnämndas man Laurent Dumoulin. Producenten äger 60 hektar vingårdsmark och ekologiskt certifierade sedan 2012.

HÄR HITTAR DU VINET
Recension av vinet
Stor doft med varmt solmogen frukt av björnbär, violer, kakao, lite stall, lavendel, lagerblad och kaffe. Smakrikt och koncentrerat med mörka körsbär, lakrits, choklad och kryddor.
Château de la Liquière Faugères
2021
Artikelnummer: 3531
Alkoholhalt: 14%
Volym: 750 ml
Frankrike, Languedoc-Roussillon, Faugeres
165 kr
HITTA VINET HÄR
Recept på Boeuf bourguignon med potatismos
När hösten nu i princip är här så finns det få saker som passar lika bra som en klassisk burgundisk gryta. Denna kraftiga köttgryta, som är så oerhört smakrik, kommer passa makalöst väl med ovanstående vin. För i vinet får du en intensiv och stor doft av mörka bär du kommer känna av björnbär tydligt. Ihop med en intensiv kryddighet, tydliga chokladtoner, färska örter och ett långt avslut så skapas ett vin som gjort för höstgrytor. Syran och kraften i vinet kommer passa utmärkt ihop med de kryddiga och kraftiga inslagen i rätten.
TILL RECEPTET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Johan Lidby Vinhandel AB.
receptkort.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar