1 augusti 2023

Tips på rött vin på sommaren | Vininformation

Vintips på nätet!
HITTA VINET HÄR
Rött vin på sommaren
Vi på Vinbanken har vid ett flertal tillfällen frågat oss varför vi inte dricker mer rött vin på sommaren? Vi vet att de flesta vänder blickarna åt rosévinerna, åt de vita vinerna och åt de bubbliga vinerna när temperaturen närmar sig 20 grader. Men enligt oss så finns det flera fantastiska röda viner som passar alldeles utmärkt på sommaren. Ovanstående Beaujolais-vin är ett sådant. Testa gärna att servera lite lätt kylt, och gör det gärna ihop med en klassisk charkbricka där du har lufttorkad skinka, salami, bresaola, oliver och druvor.

Röda viner förknippas allt för ofta med väldigt tunga och kraftiga viner, men det finns oerhört många lugnare och lättare röda viner som imponerar på alla sätt och vis. Och därmed passar de enligt oss riktigt fint när det är lite varmare i luften. För i ärlighetens namn så är man ibland sugen på rött vin även om det är sommar och varmt, och då ska man känna till att det finns flera bra alternativ där ute.
HITTA SOMMARVINET I EN BUTIK HÄR
Recension!
"Koncentrerad, ung och bärig doft med toner av blåbär, björnbär och jordgubbar. Ett josigt vin med en tydlig touch av skogen där man även får små hintar av eukalyptus i smaken. Det är somrigt, fräscht, syrligt och bärigt. Det är lätt, uppfriskande och utmärkt till sommarens charkbricka."
Beaujolais Villages
Marc Dudet, 2021
Artikelnummer: 2317
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 750 ml
Frankrike, Bourgogne, Beaujolais

Koncentrerad, ung och bärig doft med toner av blåbär, björnbär och jordgubbar. Ett josigt vin med en tydlig touch av skogen där man även får små hintar av eukalyptus i smaken. Det är somrigt, fräscht, syrligt och bärigt. Det är lätt, uppfriskande och utmärkt till sommarens charkbricka.
129 kr
HÄR FINNS VINET
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Valid Wines AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar