20 augusti 2023

Höjt terrorhot i Sverige

Ingen kan väl ha undgått
Att säkerhets­polisen i veckan som gått beslutat att höja terrorhot­nivån från förhöjt hot, till högt hot, från tre till fyra på en fem­gradig skala. Med anledning av det försämrade säkerhets­läget arbetar regeringen intensivt och löpande för att vidta de åtgärder som behövs.

En bra grej att göra för sig själv och sin familj är att se till att ha ett beredskaps-kitt redo. Man kan köpa färdiga kitt eller sätta ihop ett hemma med hjälp av checklistan i artikeln nedan. En smart grej att göra tycker vi på redaktionen!

Det finns såklart ingen anledning att få panik och inga ytterligare åtgärder förväntas av oss i dagsläget men det känns ju alltid skönt att vara lite proaktiv!

Men bortsett terrorhotsnivåer och spådda stigande matpriser så kan vi möjligen tacka vårt blöta och stormiga sommarväder för att elpriserna kanske inte behöver skena i vinter? Dessutom är vi ju mitt i Augusti och kräftsäsongen och våra skogar är fulla med svamp! Låt er inspireras till en härlig kräftskiva!

Se till att mjölka ur det sista av sommaren och varför inte skippa plastbestick och papptallrikar för att istället köpa ett trevligt porslin begagnat till festligheterna, smart både för natur och plånbok!

Hemberedskap – din checklista
Att vara förberedd på en kris kan utgöra skillnaden mellan liv och död. I dagens artikel kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om att främja hemberedskap. Vi avslöjar vilka livsmedel du bör satsa på, hur du hanterar vattenförsörjning, vilka verktyg och andra nödvändigheter du behöver, och till och med hur en allt-i-ett-låda kan skydda din familj. Häng med!
Så väntas elpriserna bli i vinter – och så kan du förbereda dig redan nu
Vinterns elpriser var ingen lek. För många kom beloppen på elfakturorna som en chock, och alla hade inte råd att betala sina elräkningar. Hur blir det i vinter? Och hur kan man göra för att förbereda sig för det värsta?
Skenande matpriser! Här är matvarorna som ökat mest i pris
Priserna på vissa matvaror har skenat under en tid. Här är listan på matvaror som är dyrast i affären just nu – och de matvaror som minskat i pris.
5 svenska kändisar: Det här är ett måste på kräftskivan
Måste ha Västerbottenpaj, älskar snaps, föredrar flodkräftor framför havskräftor eller skiter i allt förutom baguette med smör och ost. Vilka tillbehör är "ett måste" på kräftskivan för våra svenska kändisar?
Sätt stämning på kräftskivan
Mysig belysning är ett måste till kräftorna! Så här enkelt fixar du festliga kinesiska papperslyktor att hänga i ljusslingan över det dukade bordet.
Rensa svamp snabbt och enkelt – två superknep!
Svampsäsongen är i full gång och många njuter av långa svamppromenader i skogen. Något som inte är lika njutningsfullt är att rensa delikatesserna. Här ger vi två superknep på hur du kan rensa svamparna snabbt och enkelt.
Senaste annonserna
SB Online Sweden AB, Vasagatan 13, Stockholm
berit.georgsson.morris@blogger.com, du får detta nyhetsbrev för att du tidigare använt tjänster från oss. Vill du inte längre ha våra uppskattade nyhetsbrev, avanmäl dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar