| De bästa recepten på nätet just nu | | | Vilken dag är din pastadag? För oss på Receptkort är varje dag en pastadag, för det finns oändligt med pastarätter och recept som man inte kan få nog av. I dag har vi samlat våra 8 favoriter just nu där vissa är mer klassiska medan andra är moderna. Smaklig spis! | | | | | |
Redaktionens tips: Ett av Systembolagets bästa röda viner under 150 kronor - tillika ett otroligt vin till pasta | | | När vår samarbetspartner Vinbanken skulle utse de bästa röda vinerna under 150 kronor så hittade vi nedanstående vin på en imponerande femteplats. Varför valde vi då att tipsa om just detta i dag? Jo, för att det är gjort på druvan barbera som ger oss erkänt matvänliga viner, och då speciellt viner som passar utmärkt med pasta. När man pratar om pasta så finns det tusentals olika recept, och nedanstående vin skulle passa som allra bäst till de pastarätter som både har lite fetare inslag, som till exempel carbonara, men även lite kryddigare och köttigare inslag, som till exempel bolognese eller lasagne. Nedan har ni med andra ord ett av de absolut mest prisvärda och imponerande pastavinerna ni kan få tag på. | | | | Enkel broccolipasta med pancetta | Vinbanken | Detta får klassas som en modern pasta där man får en krämig broccolipasta med härlig pancetta. Det är mycket smak, det är fin sälta och det är busenkelt att göra. | | | | | Pasta tagliatelle med salsiccia och svamp | Zeta | Här får du en pastarätt med den alltid så trygga pastasorten tagliatelle, och ihop med det har vi smakrik lite kryddig salsiccia och självplockad svamp. | | | | | | | | Spagetti carbonara | Barilla | Världens kändaste pastarätt. Och om du gör den exakt så som den ska göras i Rom, så blir den som allra godast. Det krävs bara en handfull ingredienser och 20 minuter. | | | | | Klassisk ragu bolognese | Zeta | Förmodligen världens näst mest kända pasta efter carbonara. i det här fallet tagliatelle som pastasort. Här får man en kryddig och rejält krämig pasta. | | | | | | | | Pasta penne con nduja | Vinbanken | För några år sedan kände knappt någon till nduja. Nu känns det som att alla gör det. Här får du en god och lagom stark pasta gjord på den populära syditalienska korven nduja. | | | | | Pasta med tomatsås och tryffel | Vinbanken | Tänk dig en pasta med tomatsås som du sedan smaksätter med både tryffel och burrata. Du får det bästa av tre världar och något av det godaste man kan äta. | | | | | | | | Kantarellpasta | Arla | Nu i dessa tider finns det få pastor som slår en klassisk svensk kantarellpasta. Det är oerhört krämigt, smakrikt och så där härligt enkelt att göra. | | | | | Vodkapasta med basilika | Vinbanken | Ännu en modern pastarätt som blivit populär de senaste åren. Här får du dock en aningen fräschare variant då vi väljer att servera den med basilika. | | | | | | | | | |
| Vinbanken tipsar | Den här veckans tips fortsätter på pastaspåret då vi tipsar om två andra viner som också passar fint till diverse olika pastarätter. | | | | Fonterutoli 2020 | Artikelnummer: 32229 | Alkoholhalt: 13,5% | Volym: 750 ml | | Italien, Toscana, Chianti Classico | 139 kr | | | | | Trigaio Feudi di San Gregorio, 2018 | Artikelnummer: 73317 | Alkoholhalt: 13% | Volym: 750 ml | | Italien, Kompanien | 140 kr | | | | Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten. Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget. | | | | | |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar