13 augusti 2023

Så vet du hur långt bort blixen är!

Oväder och rusk!
Senaste veckan har kantats av regn och oväder. Många av oss har kanske fått gjort en massa sysslor inomhus som skjutits upp under sommaren. Sortera och organisera blir som en sport när man väl är igång!

Som ni vet vid det här laget så förespråkar vi på AllaAnnonser att man sorterar och säljer sina saker man inte använder. Kanske kan man också passa på att rusta upp det man redan har istället för att köpa nytt?

Genom att köpa begagnade varor bidrar man till att minska sin miljöpåverkan. Att köpa begagnat innebär att man ger en andra chans åt en vara istället för att den hamnar på soptippen. Detta minskar behovet av nyproduktion och minskar därmed resursförbrukningen och utsläppen av växthusgaser som är förknippade med tillverkningsprocessen. Dessutom minskar man mängden avfall som skickas till deponi.

Vissa begagnade varor kan dessutom vara av högre kvalitet än motsvarande nya varor. Detta gäller särskilt för vissa typer av produkter, som möbler och elektronik. Äldre möbler kan till exempel vara tillverkade av massivt trä istället för billigare material som används idag. Äldre elektronikprodukter kan också ha tillverkats med högre kvalitetsstandarder än dagens massproducerade varor.

Dessutom brukar det vara lönsamt för plånboken att köpa begagnat! Vi säger så så hörs vi nästa vecka!

Experterna: Så vet du hur långt bort blixten är
Blixt och dunder har dragit in över Sverige efter flera veckor med strålande sol och blå himmel. Att försöka räkna ut var blixten är när man hör åskan är något som många ägnar sig åt men tillvägagångssätten brukar vara lite olika. Vilket är egentligen rätt sätt?
Hejdå smutsiga madrass – här är superenkla bikarbonatknepet!
En smutsig madrass är inte så värst kul att sova i. Så här rengör du den med ett smart husmorsknep!
Kläder som luktar surt? Så blir du av med doften
Har kläderna blivit blöta i regnet? Eller har luftfuktigheten gjort det svårt för tvätten att torka? Då kan kläderna snart börja lukta surt – och det är ingen trevlig historia. Men det finns faktiskt knep som gör att du slipper doften – vi visar hur!
Lys upp trädgården i höst – Hanna Östbergs bästa tips
Belysningen i trädgården kan vara både vacker och funktionell – framför allt lockar den fram det sköna i växtligheten. Här är Hanna Östbergs bästa tips på hur man planerar utomhusbelysningen.
Så organiserar du garderoben bäst – smarta knep och saker att tänka på
Vem älskar inte en uppstyrd kläd- och accessoarförvaring? Dyk ner bland sju enkla tips och idéer på temat välorganiserad garderob.
Vad hände med den heta sommaren 2023? Meteorologen reder ut
Regn, rusk och stormen Hans. Var det detta vi hade förväntat oss av sommaren 2023?I början av sommaren spekulerades det ju hej vilt i medierna om att årets sommar skulle bli en repris av sommaren 2018, då vi som bekant hade gassande sol, torka och värmebölja. Men vad hände egentligen?
Senaste annonserna
SB Online Sweden AB, Vasagatan 13, Stockholm
berit.georgsson.morris@blogger.com, du får detta nyhetsbrev för att du tidigare använt tjänster från oss. Vill du inte längre ha våra uppskattade nyhetsbrev, avanmäl dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar