13 juni 2022

Tips på bubbel till festen! | Vilken är egentligen världens starkaste öl? | Vininformation

Vinskribenter på nätet
Examen, student, konfirmation och andra typer av festligheter. Just juni månad är nog den mest festintensiva månaden på året, och då har vi inte ens nämnt midsommar som bara är några veckor bort.

Vi har tagit fram en lista på bubbel som passar bra till festen. För ofta väljer man kanske att bjuda in en hel del gäster, och då vill man imponera med vinet men samtidigt komma relativt billigt undan. Det finns ett antal bubbel som passar riktigt bra till festligheterna.

Den här veckan kan du även läsa om hur riesling utvecklas efter några år i källaren, och jo, det går att lagra riesling på ett snyggt sätt. Missa heller inte Robert Lagerströms intressanta artikel om världens starkaste öl och hur två länder hade en intensiv kamp om titeln.

Trevlig läsning!
Examensfest - tips på bubbel till festen!

LÄS MER
Bäst i test vecka 23 - beställningssortimentet
Vinbanken
En superintressant riesling från en av de bästa producenterna i Tyskland. Dessutom ett rött österrikiskt vin gjort på en relativt okänd druva i den här veckans Bäst i test.
LÄS MER
Vinköplistan 23 - vitt vin från Savoie
Vinbanken
Fem viner är med i den här veckans Vinköpliista som Elke Jung tipsar om. Du hittar bland annat ett intressant vitt vin från Savoie.
LÄS MER
Att lagra riesling - en stilstudie med Kruger-Rumpf
Vinbanken
Visst går det att lagra riesling. Det visar inte minst Kruger-Rumpfs premiumvin som förändras något enormt på bara några år. Trevlig läsning!
LÄS MER
Chicken parm med bucatini - veckans rätt
Vinbanken
Systembolagets inköpschef Fredrik Arenander berättar i en lång intervju om processen kring inköp, när det blir fel och hur de jobbar.
LÄS MER
Vilken är egentligen världens starkaste öl?

LÄS MER
Gillar du exklusiva viner?
Då kan vi rekommendera Systembolagets tillfälliga sortiment
Vitt, rosé och mousserande vin i tillfälligt sortiment 10 juni
Vinbanken
Lanseringen av vita, mousserande och roséviner i tillfälligt sortiment 10 juni har några ingredienser som gör Christian Stojkovic lite extra förtjust.
LÄS MER
Röda viner i tillfälligt sortiment 10 juni
Vibanken
Lanseringen av de röda vinerna i tillfälligt sortiment den 10 juni får igång fyndlampan. Inte mindre än fyra fyndviner har vi hittat i denna ymniga lansering.
LÄS MER
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar