2 juni 2022

Nyhet, lagringstålig Barolo med guldmedalj | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Gillar du italienska viner med stor lagringspotential?
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Tips från Vinbanken
Kan starkt rekommenderas till en härlig hemmalagad tryffelrisotto! Eller varför inte till ett en ostbricka med lyxiga och vällagrade hårdostar?
Truffle Hunter
Barolo, 2018
Artikelnummer: 56669
Alkoholhalt: 14 %
Volym: 750 ml
Italien, Piemonte, Barolo
189 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR

Lagrad hårdost

Lamm

Tryffelrisotto

Första gången Valter Bosio var på tryffeljakt var han sex år gammal, sedan dess har han vigt sitt liv åt den mytomspunna tryffeln och tryffelhundarna. Idag driver han vineriet Bosio och bor i en by utanför Piemonte tillsammans med sina hundar. Vinet Truffle Hunter Barolo är såväl en hyllning till Valters mest älskade tryffelhund såväl som en naturlig kombination av det Piemonte har att erbjuda i smakväg.

Truffle Hunter Barolo görs på perfekt mogna Nebbiolo druvor som vilar på ekfat i tre år innan de varsamt buteljerats i mörka vinkällare för fortsatt utveckling och lagring på flaska. Lagringen ger vinet en doft och karaktär av fat, läder, choklad och torkade röda bär. Truffle Hunter Barolo är ett vin du vill njuta av och dofta på länge. Servera vinet till grillat kött, hårdlagrade ostar eller om du har möjlighet, till en krämig risotto smaksatt med tryffel.

Barolo kallas ofta för Kungen av Piemonte och Truffle Hunter Barolo är inget undantag. 2018 vann vinet guld i Mundus Vini, en prestigefull internationell vintävling, därtill får du denna Barolo till det vässade priset 189 kr.

Truffle Hunter Barolo kan drickas redan nu men kommer att försätta att utvecklas under många år, ett perfekt lagringsvin.

Beställ via Systembolagets beställningssortiment.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Urban Wines AB.

Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar