12 juni 2022

Svenska tidlösa klassiker - recepten som funkar i alla lägen

De bästa recepten på nätet just nu

Sverige från norr till söder

Vi i Sverige har en matkultur som inte alltid får den uppmärksamhet som vi anser att den förtjänar. Vi har fantastiska rätter gjorda på lokala råvaror som är otroligt goda, men som ofta hamnar i skuggan av modernare rätter.

Därför passar vi på att hylla vår svenska matkultur genom att samla riktigt klassiska recept från hela landet. Det blir lite av en nostalgitripp där man minns tillbaka på sin barndom och vad vi brukade äta förr.

Smaklig spis!
Raggmunk med stekt fläsk
Expressen
Det finns få rätter som är lika klassiska knegarrätter som raggmunk med stekt fläsk. Såp mycket smak, så otroligt gott och framförallt så enkelt.
RAGGMUNK
Falukorv i ugn
Landleys Kök
Falukorv är nog en av de mest klassiska råvarorna vi har. När man stoppar in den i ugnen och serverar den med potatismos så blir det helt magiskt.
FALUKORV I UGN
Klassisk pitepalt
Köket
Vi är i norra Sverige och testar en av de mest klassiska rätterna vi har från Norrland, nämligen pitepalt. Det blir knappast mer norrländskt än så här.
PITEPALT
Kroppkakor
Tareq Taylor
Skånska, småländska och öländska kroppkakor. Det finns flera varianter. Här har vi en klassisk variant på kroppkakor. En favorit för många i de svenska hemmen.
KROPPKAKOR
Lyxig Toast Skagen
Tasteline
Även om skaldjur mest förknippas med västkusten så får man ändå säga att Toast Skagen är en Stockholmsrätt. Det var trots allt Tore Wretman som uppfann den fantastiska rätten när han jobbade på Riche i Stockholm.
TOAST SKAGEN
Ugnspannkaka med rökt skinka
Ica
Vill du minnas tillbaka på din skolgång och maten man fick där, då är ugnspannkaka det perfekta receptet för dig. När man plockade på sig två pannkakor och hade äppelmos vid sidan av. En fantastisk rätt som förtjänar fler hyllningar.
UGNSPANNKAKA
Småländsk ostkaka
Ica
I hjärtat av Småland hittar vi Vrigstad, en liten ort som är känd för sin fantastiska ostkaka. Här bjuds vi på ett klassiskt recept med allt som hör till.
OSTKAKA
Rabarbertårta
Hannas bageri
Vad är svensk sommar för dig? Rabarber och jordgubbar hör definitivt till två råvaror som är svensk sommar. Här får vi en tårta med både jordgubbar och rabarber.
RABARBERTÅRTA
Vinbanken tipsar
Vad har vi för svenska spritsorter runtom i landet? Vi har samlat en produkt från varje län. Dessutom kan du här nedan se Adrian Cederlunds smakrika recept den här veckan.
Svensk sprit - en resa från norr till söder
Vinbanken
Vi i Sverige har inte bara enn riktigt bra matkultur, vi har även sprit i alla delar av landet. Här har vi samlat minst en produkt från alla län i vårt avlånga land.
LISTA PÅ SVENSK SPRIT
Chicken parm med bucatini ooh mozzarella
Vinbanken
Adrian Cederlund bjuder den här veckan på en amerikanskinspirerad rätt med parmesanpanerad kyckling som toppas med mozzarella.
CHICKEN PARM
Zenato Amarone, 2017
Systembolaget
En riktig hantverks-amarone gjord enligt konstens alla regler. Om du vill känna av den verkliga smaken av amarone, så är det här vinet rätt för dig.
BESTÄLL VINET HÄR
Chill Out Rosé, 2021
Systembolaget
Ett bärigt och somrigt rosévin från Frankrike i en enlitersflaska. Här får man en fin syra, tydliga toner av bär och även en hel del fräsch frukt.
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar