17 juni 2022

De bästa recepten inför midsommar

De bästa recepten på nätet just nu

Dags att förbereda sig inför midsommar

Midsommarstången ska hissas, snapsen ska läggas på bordet och de svenska jordgubbarna ska köpas. Midsommar är en de mest fantastiska och roliga högtiderna vi har.

Därför har vi samlat de bästa och roligaste recepten inför midsommar här nedan. Det är allt från klassiska recept till lite mer moderna varianter. Vad sägs om jordgubbstårta på glas med brynt smör, eller silltallrik med västerbottenost. Eller varför inte en fräsch smörgåstårta. Allt det hittar du här nedan.

Smaklig spis!
Silltallrik med västerbottenost
Vinbanken
Det mest klassiska och obligatoriska på midsommarbordet. Det är inte en riktig midsommar utan sill. Här får vi en klassisk silltallrik men med en modern touch.
SILLTALLRIK
Sommarsallad med jordgubbar
Köket
En superfräsch sallad med bland annat jordgubbar, örter och persika. Den är syrlig, kryddig och söt på samma gång. En sallad som passar utmärkt till midsommar.
SOMMARSALLAD
Smörgåstårta med räkor och lax
Arla
När det är sommar så börjar suget efter smörgåstårta så sakteliga smyga sig på. En smörgåstårta kan sätta färg på vilket midsommarfirande som helst.
SMÖRGÅSTÅRTA
Potatissallad med färskpotatis
Arla
Färskpotatis är obligatoriskt på midsommarbordet. Att göra en fräsch potatissallad av färskpotatisen, där man dessutom har lite äpplen i.
FÄRSKPOTATISSALLAD
Hel fläskkarré på grillen
Ica
När det blir kväll och man eventuellt tröttnat på sillen, laxen och jordgubbarna så passar det väldigt bra att tända grillen. En fin fläskkarré i en god marinad är ett perfekt val.
FLÄSKKARRÉ
Snittar med matjesill
Köket
Den perfekta förrätten på midsommar är nog somriga snittar. Här bjuds vi på en variant med matjesill och rostad potatis. Perfekt när gästerna anländer.
SNITTAR
Jordgubbstårta med brynt smör
Köket
Tänk dig själv, du har jordgubbar, du har grädde och du har brynt smör. Detta är en superenkel dessert som man gör i små glas och serverar när alla är mätta och belåtna.
JORDGUBBSTÅRTA I GLAS
Sommartårta på tio minuter
Allt om mat
Det är inte alltid man har tid. Då passar det perfekt att kunna knåpa ihop en dessert på runt tio minuter. Och det är inte vilken dessert som helst.
SNABB SOMMARTÅRTA
Vinbanken tipsar
Här nedan har vi samlat tips på snaps som passar på midsommar samt vin som gifter sig väl med maten.
Tips på snaps
Vinbanken
Snaps och öl är det mest vanliga i dryckesväg på midsommar. Vissa har redan sina favoriter, men här tipsar vi ändå om några snapsalternativ.
TIPS PÅ SNAPS
Vin till midsommar
Vinbanken
Även om ölen och snapsen är de mest populära alternativen så finns det de som föredrar vin. Och givetvis har vi tagit fram en lista på viner till midsommarbordet.
VIN TILL MIDSOMMAR
Penfolds Koonunga Hill
Chardonnay, 2021
Systembolaget
Detta vin har den där eleganta och pigga syran som många eftersöker i en Chardonnay. Vinet passar perfekt till sommaren med sin fräscha och syrliga smak, gärna till den grillade fisken, skaldjuren eller brieosten.
BESTÄLL VINET HÄR
Penfolds Koonunga Hill
Shiraz Cabernet, 2019
Systembolaget
Det finns få viner under hundralappen som kan mäta sig med den här kvalitén. Med det sagt så funkar detta vin med dess fruktiga smak och rostade fatkaraktär till det grillade köttet och grönsakerna i sommar. En australiensisk klassiker!
BESTÄLL VINET HÄR
Puy Chéri Rosé Syrah Magnum, 2021
Systembolaget
Sveriges mest sålda rosé lanseras nu på magnumflaska. Man förstår varför det här vinet är så populärt när man väl smakar på det. Det är bärigt, friskt och fräscht.
BESTÄLL VINET HÄR
Allegrini Valpolicella Superiore, 2019
Systembolaget
Ett vin från en av de 13 klassiska familjerna i regionen. Allegrinis vin håller alltid hög klass och man vet vad man får när man köper ett vin från den producenten.
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar