22 juni 2022

Krydda sommaren med heta rätter och svalkande riesling | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Perfekt kombo till chiliräkorna på grillen i sommar!
- Vinbanken, Juni 2022
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
"Ett riktigt elegant vin. Rekommenderas!"
10X av 10X från Xperhotelsandtable, 2021
Tips från redaktionen
YOKO Riesling är ett riktigt spännande val till alla typer av asiatiska rätter med hetta. Matcha exempelvis vinet med en rätt som "Fish taco med mangosalsa och chipotlemajonnäs" precis som Vinbankens matkreatör Adrian Cederlund gjorde förra helgen. En riktig smaksuccé!
YOKO
Riesling, 2020
Artikelnummer: 52967
Alkoholhalt: 12 %
Volym: 750 ml
Tyskland, Pfalz
129 kr

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

YOKO Riesling med sin smakrikedom, fruktsötma och fräscha syra är en utmärkt partner till asiatiska maträtter från både Japan, Kina, Thailand eller Indien. Vinets karaktär möter på bästa sätt rätter med sötsyrlighet, kryddhetta från chili, ingefära eller wasabi och rätter som är rika på umami.

YOKO Riesling för sig världsvant tillsammans med nästan alla heta och kryddstarka asiatiska rätter. Under sommaren kan vi starkt rekommendera detta vin till grillade chiliräkor. Eller om du vill laga något mer avancerat till detta vin kan vi rekommendera matkreatören och Tiktok stjärnan Adrian Cederlunds recept på "Fish taco med mangosalsa och chipotlemajonnäs" till vinet!
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Fish taco med mangosalsa och chipotlemajonnäs

TILL RECEPTET MED VINTIPS
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Anora Sweden AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar