17 juni 2022

Sveriges mest sålda rosévin - Nu på magnum! | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
"Ett oerhört prisvärt vin!"
- Vinbanken, maj 2022
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Redaktionen rekomenderar
Puy Cheri Rosé Magnum, 2021
Puy Cheri
Rosé Magnum, 2021

Artikelnummer: 54715
Alkoholhalt: 12,5 %
Volym: 1500 ml
Frankrike, Languedoc-Roussillon, Pays d'Oc
169 kr
I rosévinets vagga Côtes de Provence står vinstockarna stadigt i medelhavssluttningarna och det är aldrig långt till en vacker vingård. Men det är hos den minst lika vackra och vidsträckta grannen, tillika världens största vinregion Languedoc-Roussillon, som ett av Frankrikes bästa vinkooperativ skapar Sveriges mest sålda rosévin som nu även finns i magnumflaska.

Vinet har en frisk, medelstor doft av röda bär och örter. Smaken är torr, generöst bärig och fruktig med tydliga inslag av hallon och örter med en välbalanserad syra.

Puy Chéri Syrah Rosé är gjort på 100 % syrah som krossas och jäser tillsammans med druvskalen en kortare tid. Därefter tappar man av den klara musten och låter vinet jäsa klart utan skal, vilket ger det färdiga vinet lagom mycket färg.

Servera vid cirka 8 grader som sällskapsdryck, till rätter med fisk, skaldjur eller kyckling, kryddstark mat och gärna till buffébjudningen.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Sålde nästan två miljoner liter i Sverige under 2021
Vi dricker allt mer rosévin i Sverige, och bland vinerna som finns i sortimentet i dag är Puy Chéri det mest populära. Nästan två miljoner lite Puy Chéri Rosé såldes under 2021 i Sverige, och med det blev man det mest sålda rosévinet i landet förra året.

Merparten av försäljningen bestod av bag in box där man är det mest populära rosévinet. Men vinet var faktiskt det näst mest sålda rosévinet på flaska.

Nu väljer producenten, som hör hemma i den stora vinregionen Languedoc-Roussillon, att lansera vinet på magnumflaska. I dag finns det ett fåtal roséviner på magnumflaska i Sverige, men nu kan du alltså beställa Sveriges mest populära rosévin på magnumflaska. Just magnum är ett lyxigare alternativ till den vanliga flaskan. Med sin storlek sticker flaskan ut, dessutom är det ett bra alternativ om man vet att man blir många.
LÄS MER OM VINET HÄR
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Arvid Nordquist Vin och Sprithandel.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar