3 juni 2022

En hyllning till havet och sjön - de bästa recepten med fisk och skaldjur

De bästa recepten på nätet just nu

Fantasin har inga gränser för vad man kan hitta på med fisk och skaldjur

Nu när sommaren står för hörnet, även om de senaste dagarnas väder i landet kanske inte visar tecken på det, så har det blivit dags att snegla mot havet. Vi har tagit fram de roligaste och mest populära recepten med fisk och skaldjur just nu.

Du kanske håller på att planera inför midsommar och vill ha ett lyxigt skaldjursfat när gästerna anländer. Eller så har du blivit sugen på risotto med hummer. Det och mycket till bjuds det på den här veckan.

Smaklig spis!
Lyxigt skaldjursfat med citronmajonnäs
Zeta
Räkor, kräftor, hummer, krabbor och musslor. Finns det något som är en symbol för svensk sommar så är det skaldjursfrossa. Tänk dig själv olika skaldjur med citronmajonnäs.
SKALDJURSFAT
Ostkorgar med skaldjursröra och färska räkor
Gottigheter
Ostkorgar med smak av västerbottensost och som sen fylls med skaldjursröra och toppas med räkor och dill. Du hör hur gott det låter.
OSTKORGAR
Gratinerade ostron med ost, spenat och rödlök
Gottigheter
Vi har aldrig riktigt förstått varför så många är skeptiska till ostron. Det är enkelt att laga, det smakar otroligt gott och det går att göra på så otroligt många olika sätt.
OSTRON
Ångad torsk med morotspuré och vitvinssås
Köket
Enkelt, smidigt, fräscht och fantastiskt gott. Så kan man beskriva rätten ångad torsk med morotspuré. Torsk på sommaren är ett måste och här får man en rolig variant.
ÅNGAD TORSK
Krämig fiskgryta med aioli, lök och potatis
Zeta
Fiskgryta kan nog höra till en personlig favorit när man ska beställa mat på kusten. Man blir sällan besviken och det är ofta alla andra runt bordet sneglar avundsjukt på en.
FISKGRYTA
Risotto milanese med prosecco och hummer
Tasteline
Risotto kommer i många olika skepnader, men frågan är om inte den här varianten hör till de mest lyxiga. Både prosecco och hummer är viktiga delar i rätten.
RISOTTO MED HUMMER
Hummerpannacotta med forellrom
Mykitchenstories
Hummer, hummer och återigen hummer. Man kan använda hummer i förrätter, varmrätter och till och med desserter. Tänk dig pannacotta med hummer.
HUMMERPANNACOTTA
Fruktsallad med mascarpone och rostade nötter
Tasteline
Den enda rätten som inte innehåller fisk eller skaldjur, men det spelar ingen roll för det här är en otroligt fin somrig dessert som toppas med mascarpone.
FRUKTSALLAD
Vinbanken tipsar
Är det alltid vitt som gäller till fisk och skaldjur? Inte nödvändigtvis. Vi har tagit fram ett antal artiklar med konkreta vintips till olika fiskrätter.
Zenato Amarone
della Valpolicella Classico, 2017
Artikelnummer: 32145
Alkoholhalt: 16,5%
Volym: 750 ml
Det är den här typen av amarone som satte just amarone på världskartan för många år sedan. Ett hantverksvin från en av de 13 klassiska familjerna från Valpolicella som värnar om att bevara ryktet för amarone. Många i dag har fel bild av amarone, men om man vill ge vinet en ärlig chans och få en rättvis bild av hur ett riktigt bra amarone är, så är det här det perfekta vinet.
399 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Vitt vin till torsk - tips på viner till olika rätter
Vinbanken
Vitt vin är ett givet val åtminstone till torsk. Det går dock att göra flera varianter av torsk och här har vi samlat olika vintips till torsk.
VIN TILL TORSK
Vin till Toast Skagen - tre viner som passar bra
Vinbanken
Toast Skagen, Tore Wretmans skapelse, är en makalöst god förrätt men vad ska man egentligen dricka till rätten?
VIN TILL TOAST SKAGEN
Truffle Hunter Barolo, 2018
Systembolaget
För dig som gärna vill äta lite kraftigare kötträtter på sommaren. Här får du ett vin med tydliga kryddiga toner och mörkare frukt. Ett prisvärt Barolo.
BESTÄLL VINET HÄR
Ultimate Provence Rosé, 2021
Systembolaget
Ett friskt, härligt och stiltypiskt rosévin från Provence. Mycket ljus frukt och bär som toppas med en fin syra och små toner av örter. Ett fint sommarvin.
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar