6 april 2022

Succén Luna di Mezzanotte lanserar mäktig Barolo | Maxa smakupplevelsen med Tryffelrisotto | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Mäktig Barolo lanseras i Sverige
Maximal smakupplevelse tillsammans med Tryffelrisotto
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Vintips från Vinbanken
Luna di Mezzanotte, Barolo, 2017

Luna di Mezzanotte
Barolo, DOCG 2017

Artikelnummer: 53288
Alkoholhalt: 14%
Volym: 750 ml
Italien, Piemonte, Barolo
189 kr
Luna di Mezzanotte lanserade framgångsrikt en Barbera d'Alba under 2021 och
nu kommer uppföljaren en Barolo DOCG 2017.

Barolo är en liten by och en DOCG i regionen Piemonte i nordvästra Italien.
Piemonte betyder "vid bergets fot" - ett namn som antikens romare gav platsen
för dess läge vid Alperna. Här har vinutveckling fått ta tid och här värnar man om sitt goda rykte genom att aldrig under några omständigheter fuska med
hantverket. Här äter och dricker man gott!

Piemonte bjuder in till smakrik och vällagad mat enligt traditionen. Därmed gör detta vin succé på smaklökarna tillsammans med en maträtt som tryffelrisotto.

Gott till Luna di Mezzanotte Barolo är också färska, italienska charketurier och lite ost eller till en av italiens favoriträtter Ossobuco.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
REKOMMENDERAT RECEPT
Krämig tryffelrisotto med krispig svamp

30 min

Lättlagad

5 / 5

INGREDIENSER
4 PORTIONER
Vatten 1 L
Grönsaksbuljong 2 msk
Olivolja 1 msk
Arborioris 300 g
Vitt vin 2 dl
Parmesanost 75 g
Smör 50 g
Salt 2 krm
Malen svartpeppar 2 krm
Tryffelolja 2 tsk
Ostronskivling 200 g
Vitlöksklyftor 2 st
Färsk persilja 1 kruka
Ruccolasallad 75 g
INSTRUKTIONER
Steg 1: Risotto: Koka upp vatten och buljong i en kastrull och håll buljongvattnet varmt.

Steg 2: Hetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt risottoriset och fräs under omrörning tills riset blir blankt. Tillsätt vitt vin och låt vinet koka in i riset. Tillsätt ca 2 dl buljong åt gången och rör sakta tills all vätska absorberats innan ny buljong hälls på. Rör ofta så att den rätta krämigheten kommer fram.

Steg 3: Riv osten fint på ett rivjärn och lägg åt sidan.

Steg 4: Svamp: Dela svampen, skala och riv vitlök samt finhacka persiljan. Hetta upp smör i en ny stekpanna och stek svampen med vitlök och hälften av persiljan så att svampen blir krispig. Smaka av med salt och peppar.

Steg 5: Risotto: Tillsätt riven ost och smör till risotton, blanda om väl och smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Lägg upp risotton och toppa med den krispiga svampen och resten av persiljan. Servera med ruccolasallad vid sidan av.
VINET TILL MATRÄTTEN FINNS HÄR
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören NIGAB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar