| Vintips från Vinbanken | Ett utmärkt grillvin! | | | | Inycon Appassimento Organic, 2020 | Artikelnummer: 55048 | Alkoholhalt: 13,5% | Volym: 2000 ml | | Italien, Sicilien | 200 kr | | | | Nyheten Inycon Appassimento Organic BIB har en stor och generös doft av mogna björnbär och små svarta körsbär. Smaken är fruktig med inslag av färska kryddor, körsbär och sötlakrits. Mjuk och silkeslen eftersmak. Appassimento-metoden innebär att druvorna torkas och tappar därmed en del av sin vikt innan de pressas och blir till vin. Resultatet blir ett vin med större djup och smakregister och något högre alkoholhalt. "Uve appassite" betyder ungefär "torkad druva" på italienska. Passar utmärkt till pastarätter med fylliga smaker, mustiga grytor och pizza. Dessutom ett mycket bra grillvin! | | | | REKOMMENDERAT RECEPT | Glazerade ribs med grillad majskolv | | | | | Kamben eller tunna revben | 1.5 kg | | | | Riven färsk ingefära | 0.5 dl | | | | Steg 1: Lägg kambenen i en kastrull och täck med vatten. Lägg i lök, kryddor och vinäger. Låt koka under lock på medelhög värme i 20 min. Skeda bort skummet någon gång under koktiden. Steg 2: Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och mixa samman med en stavmixer. Låt glazen småputtra i 15 min. Steg 3: Lyft kambenen ur kokvattnet och låt ånga av i några minuter. Pensla glazen runtom kambenen och grilla tills köttet har fått fin grillyta. Steg 4: Pensla majskolvarna med olja och grilla i ca 8 min, salta vid servering. | | | | Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept. Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget. Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören NIGAB. | | | | | |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar