28 april 2022

Oerhört prisvärt vin som blandar det bästa från Frankrike och USA i en Pinot Noir | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Nyheten Ascot Pinot Noir, äntligen i Sverige!
– Oerhört prisvärt vin
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Jozo Glavas, Vinbanken April 2022: "Härligt fruktigt vin som har lite Bourgogne i sig. Här får man tydliga bäriga toner i form av jorgubbar och hallon, men man får även lite fatkaraktär och en finstämd kryddighet som är fint diskret i bakgrunden. Med andra ord kan man säga att detta är ett oerhört prisvärt vin som blandar det bästa från Frankrike och USA i en Pinot Noir."
Ascot
Pinot Noir, 2020
Artikelnummer: 55250
Alkoholhalt: 13,5 %
Volym: 750 ml
USA, Kalifornien, Central Coast
139 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR

Nötkött

Kyckling

Burgare

Äntligen i Sverige! Ascot Pinot Noir är vinet från de bästa vingårdslägena i Central Coast i Kalifornien som har allt man vill ha av en amerikansk Pinot. Det är elegant samtidigt som det är kraftfullt och vinmakaren uttrycker det som "an iron fist in a velvet glove".

En av de främsta regionerna för Pinot Noir i Kalifornien är Central Coast (mitt emellan San Fransisco och Los Angeles) då klimatet är svalare här än i många andra delar av Kalifornien – något en delikat druvsort som Pinot Noir uppskattar. Det är också här delar av filmen Sideways utspelar sig som fick en hel värld att sluta dricka Merlot och byta till Pinot Noir. "If anyone orders Merlot, I'm leaving! I am not drinking any f***ing Merlot!"

Ascot Pinot Noir bjuder tack vare en tids ekfatslagring på eleganta och komplexa toner av skogshallon, jordgubbar, nougat och sandelträ. Passar med allt från smakrika laxrätter till kyckling och ganska tunga kötträtter. Också en utmärkt partner till vårens grillade primörer eller smashade burgare!

Till skillnad mot många andra amerikanska viner är detta vin helt torrt (0,01g/l socker) och kan lagras upp till fem år för den som hålla fingrarna i styr.

HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Domaine Wines Sweden AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar