17 april 2022

Prisvärda och miljövänliga SAAM från Sydafrika - Vininformation

Prisvärda och miljövänliga SAAM från Sydafrika

SAAM Pinotage är vinet som både är gott och gör gott! Det är miljövänligt producerat och förpackat, men också certifierat Fairtrade och vegan. Detta vin är både fruktigt och generöst och passar utmärkt till alltifrån pasta och pizza till grytor och grillat. Kort sagt ett mycket prisvärt och bra allroundvin.

SAAM Mountain Vineyards har bedrivit etisk vinodling sedan 1941 med syftet att skapa bättre viner och anställningsvillkor och ha miljön i ett tydlig fokus. Vinerna skapas på Perderberg Cellars i Paarl utanför Stellenbosch. Tillsammans förfogar kollektivet över flera tusen hektar vinodlingar som sköts med stor omsorg om miljön. Ingen bevattning sker av rankorna och SAAM deltar i ett nationellt program för biologisk mångfald där man värnar om inhemsk flora och fauna. Därför är det också självklart att arbeta med en miljösmart förpackning som PET, vars klimatpåverkan är 32 procent lägre än för en vanlig glasflaska.

En annan viktig del i produktionen är omsorgen om de anställda. SAAM är certifierade enligt Fairtrade, vilket garanterar rättvisa villkor för arbetarna och ser till att pengar går till skolor, sjukhus, vattenvård och minskning av kemiska bekämpningsmedel.

SAAM Mountain Vineyards Pinotage 2020 är ett torrt men mycket fruktigt och generöst vin med toner av både mörka och röda bär, örter, choklad och med mjuka kryddiga toner.
SAAM Pinotage
Producent: Saam Mountain Vineyards
Ursprung: Sydafrika
Artikelnummer: 2220
Alkoholhalt: 15%
Volym: 750 ml
Pris: 89 kr
Importör: The Wine Agency
Copyright © 2022 myTaste(publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar