29 april 2022

Kraftfull spanjor i ödmjuk stil - Nyheten som passar perfekt till grillen! | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Irwin & Ribera del Duero
Kraftfull & elegant spanjor, en nyhet du inte vill missa!
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Tips från Vinbanken
Vinbanken kan rekommendera detta vin som ett perfekt grillvin inför sommaren!
Irwin & Ribera del Duero
2019
Artikelnummer: 54300
Alkoholhalt: 14 %
Volym: 750 ml
Spanien, Kastilien-León, Ribera del Duero
139 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR

Fruktsyra

Strävhet

Fyllighet

Irwin & personifierar vinerna från en av Spaniens främsta vinregioner, Ribera del Duero. Tempranillovinerna från området är kända och älskade för sin kraft och nyansrikedom. Ett fylligt, välbalanserat vin som med elegans speglar den spanska regionens storhet och görs sig mycket bra till mat.

Irwin & Ribera del Duero är ett fylligt klassiskt vin med modern touch gjort på druvan Tempranillo. Skogsbär, björnbär och blåbär samt lakritstoner tillsammans med finstämd ek och örter skapar ett smakrikt harmoniskt vin. Lagringen på franska ekfat under 6 månader tillför sammetslena tanniner och resultatet ger ett mjukt välstrukturerat vin med komplex och lång eftersmak.

Vinet är med sin fylliga stil ett perfekt sällskap till matiga kötträtter såsom rådjursbiffar med svampsås eller en härligt gräddig pasta. Det går även utmärkt att njuta av Irwin & Ribera del Duero med chark och vällagrade fylliga ostar, en bit Manchego eller kanske en vällagrad Comté. Men såhär när sommaren närmar sig så är det ett perfekt vin för grillsäsongen!
REKOMMENDERAT RECEPT
Blandade grillspett

25 min

Lätt att laga

5 / 5

4 portioner
Serveras förslagsvis tillsammans med bakpotatis och en god kall gräddfilsås.
INGREDIENSER
Skivad fläskfilé 300 g
Rökt korv (eller kabanoss, i bitar) 200 g
Steklökar 8 st
Champinjoner 150 g
Paprika, i bitar 1 st
Små delade tomater 4 st
Marinad:
Rapsolja 1.5 dl
Vinäger 2 msk
Rött vin 1 dl
Kinesisk soja 1 msk
Skivad gul lök 1 st
INSTRUKTIONER
Steg 1: Lägg det skivade köttet i en plastpåse, slå i marinaden. Lägg i kyl ett par timmar.

Steg 2: Ge löken ett hastigt uppkok.

Steg 3: Varva grönsaker och kött på spetten, pensla med marinaden och vänd dem över kolen tills köttet är klart.

Steg 4: Time for barbecue!
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Contemporary Wines AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar