23 april 2022

Enkla och fräscha rätter som passar till våren

De bästa recepten på nätet just nu

Härliga och enkla recept som passar perfekt i vårvärmen

Påsken är förbi och våren har visat sig från sin absolut bästa sida. Vad passar då inte bättre än ett antal fräscha och enkla recept som man kan avnjuta antingen hemma eller varför inte på en picknick i solen.

Bland annat kan vi tipsa om något av det finaste vi har i Sverige, nämligen en klassisk räkmacka. Missa heller inte Adrian Cederlunds recept på råbiff i en modern tappning. Och vad är inte godare än fräscha desserter med syrliga inslag som avslutning på picknicken.

Smaklig spis!
Klassisk räkmacka
Ica
Ingen vår utan handskalade räkor. Det finns få saker som slår en fin räkmacka på våren. Det är bara att blunda och njuta av den här svenska klassikern.
KLASSISK RÄKMACKA
Råbiff med dragonfärskost
Vinbanken
Råbiff kommer i väldigt många olika varianter. Här får vi ta del av en fantastisk variant med dragonfärskost och jordärtskockschips.
RÅBIFF
Lyxig charkbricka
Zeta
Tänk dig en picknick där du har bresaola, soppa, ventricina, manchego, taleggio och gruyere framför dig. Att komponera sin egen charkbricka är roligt och enkelt.
CHARKBRICKA
Vit sparris med prosciutto
Zeta
Har du testat en riktigt bra vit sparris någon gång? Då vet du hur bra det kan smaka. Här får vi en fin vit sparris med hasselnötter och prosciutto. En overkligt bra kombo.
VIT SPARRIS
Marinerad citrus med maräng
Elle
Desserter med syrliga inslag är oerhört populära och goda när det är varmt ute. Här får vi syrligt, sött och kallt i en och samma kombination.
MARINERAD CITRUS
Cheesecake med lemon curd
Elle
Små snittar av cheesecake med en fantastisk lemon curd på toppen. Det är bara att ta en tugga och drömma sig bort till den svenska skärgården nu i sommar.
CHEESECAKE
Vinbanken tipsar
Receptkort och Vinbanken delar med sig av vintips som höjer matupplevelsen. Här nedan kan du hitta artiklar om vilket vin som passar till våriga och fräscha rätter. Bland annat kan du läsa om vin till ost- och charkbricka, men även om vårviner i allmänhet. Missa inte sommarens trendiga vin, lambrusco.
Vin till ost- och charkbricka
Vinbanken
Lambrusco, lambrusco och återigen lambrusco. Det italienska torra, fräscha, mousserande rödvinet är tillbaka, och nu i en modern tappning. Det får du inte missa till din ost- och charkbricka.
VIN TILL OST- OCH CHARKBRICKA
5 vårviner du inte får missa
Vinbanken
När våren nu är här så finns det massvis med spännande viner som du kanske inte testat förut. Varför inte ett spanskt vitt vin, eller ett italienskt bubbel som du aldrig sett förut?
TIPS PÅ FEM VÅRVINER
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar