1 april 2022

PRISSÄNKT! | Ett vin för alla tillfällen - Mulderbosch Chenin Blanc BiB | 229 kr | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Nypremiär, vit box från Mulderbosch
Nu prissänkt & ännu schysstare!
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Vintips från Vinbanken
Mulderbosch Chenin Blanc, 2021
Succéproducenten Mulderbosch är sedan länge välbekant för den svenska vinkonsumenten. Nu är det nypremiär för den nya årgången av deras vita box där hållbarhet står i fokus och dessutom till ett lägre pris än tidigare. Nu endast 229 kr tack vare en prissänkning på hela tjugo kronor.

Den nya årgången är gjort på Sydafrikas nationaldruva Chenin Blanc, som kan njutas med gott samvete. Vinet är certifierat med både "Fairtrade" och "WIETA".

Mulderbosch Chenin Blanc bjuder på druvtypiska toner av citrus, tropiska frukter och gröna äpplen. Smaken är rik och fyllig. Servera som mingelvin eller till rätter av skaldjur, fisk, eller kyckling. Det passar också utmärkt till vegetarisk mat, sallader och till picknick-korgen.

Själva boxen innebär ett steg framåt i hållbarhet då den är bland de första på svenska marknaden med en tappkran i vit plast i stället för svart, vilket gör förpackningen extra återvinningsvänlig.

Mulderbosch Chenin Blanc BiB finns i Systembolagets beställningssortiment. Du kan beställa vinet på Systembolagets hemsida.
Mulderbosch
Chenin Blanc, 2021
Artikelnummer: 76691
Alkoholhalt: 12.5 %
Volym: 3000 ml
Sydafrika, Western Cape

229 kr
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
REKOMMENDERAT RECEPT
Modern pizza på franskt vis

40 min

Medel

4 / 5

Smördegstarte med färskost och solmogna tomater, som en fransk snabbvariant på pizza fast en aning frasigare. Riktigt festligt!
INGREDIENSER
4 portioner
Kyld smördeg 250 g
Färskost 200 g
Blandade finhackade örter 1/2 dl
Tomater i olika färger 300 g
Finriven parmesanost 2 dl
Flingsalt 1 tsk
Nymald svartpeppar Efter smak
Olivolja 1 msk
Grönsallad till servering Efter tycke
INSTRUKTIONER
Steg 1: Sätt ugnen på 200 grader.

Steg 2: Rulla ut smördegen på bakplåtspapper.

Steg 3: Blanda färskost med finhackade örter, salta och peppra. Bred färskosten på smördegen men låt ca 1 cm runt omkring vara, rulla upp den yttersta delen så det blir en liten kant.

Steg 4: Skiva tomater tunt och lägg på, riv över parmesanost. Salta och peppra.

Steg 5:Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Ringla över olivolja och dra några extra drag med svartpepparkvarnen. Servera gärna med grönsallad.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Wine Affair Scandinavia AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar