6 juli 2023

"Perfekt champagne till sommarens skaldjur" | Vininformation

Mat & vintips på nätet!
HITTA VINET HÄR
Historien om det unika champagnehuset Palmer & Co
År 1947 väljer sju etablerade och erkänt duktiga vinbönder med odlingar i några av de absolut bästa lägena i hela Champagne att slå sig ihop. De gör det för att de vill lära sig av varandra och förfina konsten att skapa champagne. Så bildades champagnehuset Palmer & Co.

Nästan 80 år senare består Palmer av över 300 vinbönder som måste genomgå noggranna kontroller för att bli en del av champagnehuset. Samtliga bönder har odlingar i antingen premier cru eller grand cru-lägen i Champagne, vilket innebär att man alltid har tillgång till några av de absolut bästa druvorna som går att få tag på. Men man håller samtidigt fast i det som var ursprungstanken med Palmer, nämligen att hela tiden förfina konsten att göra champagne.
LÄS HELA REPORTAGET OM PALMER & CO HÄR
"Vinet du korkar upp på sommarfesten"
Att få en årgångsbetecknad Blanc de Blancs för under 500 kronor hör inte till vanligheterna. Att få en högkvalitativ årgångsbetecknad Blanc de Blancs som knäpper många konkurrenter på näsan för under 500 kronor är inget annat än anmärkningsvärt och unikt. Blanc de Blancs är det vinet som man korkar upp på sommarfesten då man får de där superfriska och fräscha frukttonerna i kombination med en knivskarp syra. Det är äpplen, en lite mer intensiv bördighet, en mjuk mousse och en elegant karaktär rakt igenom.
Palmer
Blanc de Blancs, 2017
Artikelnummer: 7553
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml
Frankrike, Champagne
409 kr
HITTA VINET HÄR
Recept på skaldjursplatå med två olika aioli
Finns det något som osar svensk sommar på kusten mer än en klassisk skaldjursplatå. Du tar en näve färska räkor, en näva rökta räkor, några havskräftor, lite hummer och sen har du röror bredvid. Till det ska man givetvis dricka en fräsch champagne med tydliga citrustoner som gifter sig makalöst väl ihop med skaldjuren. Därför faller vårt val i det här specifika fallet på Palmer Blanc de Blancs, 2017, som bjuder på just de där tydliga citrustonerna i kombination med gröna syrliga äpplen, ljust bröd, vit persika, nougat. Det är fantastiskt välgjord champagne som passar perfekt till sommarens skaldjur.
TILL RECEPTET!
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Provinum Vinhandel AB.
receptkort.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar