4 juli 2023

91 av 100 poäng till Chateau de la Liquiere | Vininformation

Mat & vintips på nätet!
Guldmedalj till det sydfranska vinet!

Hur ska man tänka kring medaljer och stämplar?
I dagens vinvärld så är det mycket stämplar, medaljer och utmärkelser, så vi förstår att det kan vara förvirrande för konsumenterna att faktiskt veta om vinet som de blir tipsade om faktiskt är bra. Därför försöker vi på Receptkort alltid att vara helt öppna med alla utmärkelser som vinerna vi tipsar om faktiskt fått, och varifrån de kommer.

I fallet med Chateau de la Liquiere, som vi tipsar ovan, har vinet det senaste året bland annat fått 91 av 100 poäng av Livets Goda. Det har även fått en fyndstämpel av "Allt om mat" så sent som i mars. Och dessutom hade dryckeslistan med det som nummer 1 i sitt nummer vecka 8. Utöver det fick det en guldmedalj i den internationella tävlingen Challenge Millésieme Bio som fokuserar på ekologiska vinet.

Ovanstående vin är kanske inte det man direkt tänker på när tänker på franska röda viner, men det finns en anledning till att det ofta förekommer på diverse topplistor av experterna. För 165 kronor så får man i ärlighetens namn ett vin som imponerar på alla sätt och vis. Det har en sydfransk charm med en intensiv fruktighet i både doft och smak.
HITTA VINET HÄR I EN BUTIK NÄRA DIG!
Matvänligt och prisvärt!
"Ett härligt sydfranskt charmpaket med kompakt och tät frukt i form av björnbär, mörka körsbär, blåbär, svartpeppar, färska örter och lakrits. Det är kryddigt, sydfranskt, charmigt och har en fantastiskt fin balans."
Château de la Liquière Faugères
2021
Artikelnummer: 3531
Alkoholhalt: 14%
Volym: 750 ml
Frankrike, Languedoc-Roussillon, Faugères
165 kr
HITTA VINET HÄR
Recept på Coeur de filet Provençale
En sydfransk rätt ska givetvis matchas med ett sydfranskt vin. I den här rätten får du mittenbiten av oxfilén som du sedan serverar med vitlökssmör på toppen av köttet. Detta är en 1970-talsklassiker som var populär i Sverige på den tiden. Ihop med kryddigheten i rätten, och framförallt det tunga proteinet, så kommer du märka hur vinet gifter sig på ett perfekt sätt.
TILL RECEPTET!
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Johan Lidby Vinhandel AB.
receptkort.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar