20 juli 2023

Bästa vita vinet under 150 kronor | Vininformation

Vintips på nätet!
HITTA VINET HÄR
Bästa vita vinet under 150 kronor
När vinskribenten Elke Jung skulle utse de absolut bästa och mest prisvärda vita vinerna under 150 kronor på Systembolaget så återfanns Chateau Bonnet på en imponerande andraplats. Det säger en del om vilken kvalitet och prisvärdhet som vinet håller. Det är dock inte enbart vi på Vinbanken som lyft vinet i en oberoende topplista, utan även Expressen gav vinet hela fem getingar så sent som i maj.
HITTA VINET I EN BUTIK HÄR
Recension!
"Torr, medelfyllig och fruktig av äpplen, päron något krusbär, örter och lätt mineral med en balanserad citruston. Bra längd. Klockrent matvin och ett bra köp i sin genre." – Elke Jung, Vinbanken (april 2023)
Château Bonnet
Blanc, 2022
Artikelnummer: 4151
Alkoholhalt: 13 %
Volym: 750 ml
Frankrike, Bordeaux

Ungt, aromatiskt och piggt vin med tydliga sauvignon blanc-toner direkt i doften i form av krusbär, vinbär och svartvinbärsblad. I smaken får du intensiva gröna och fräscha toner med en fin klingande ren syra där citrusen kommer fram på ett imponerande sätt.
109 kr
HÄR FINNS VINET
Chateau Bonnet - slottet som sätter vita Bordeauxviner i rampljuset
Vi på Vinbanken vill väldigt gärna sätta vinerna vi rekommenderar i en kontext, så att du som konsument ska få en större förståelse för vad som gör just det här vinet speciellt och unikt. Därför genomför vi varje år ett stort antal intervjuer och reportage med såväl vinmakare som producenter. I mars i år fick vi möjlighet att träffa Jacques Lurton, som är en av de mest ikoniska vinmakarna i Bordeaux och ett välkänt namn i hela vinvärlden.

Intervjun handlade i stort sett om hans resa, hans fars arv och hur han ser sig själv som en vinmakare av främst vita viner. Då måste man förstå att det finns få vinregioner i världen som är lika förknippade med röda viner som Bordeaux är, och i den här regionen har Jacques Lurton genom Chateau Bonnet lyckats slå sig fram med sina högkvalitativa vita viner. Det borde ha varit ett omöjligt uppdrag, men Jacques Lurton har lyckats skapa något unikt.
LÄS HELA REPORTAGET HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören VINUNIC AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar