30 april 2022

14 vackra badrum att inspireras av

Advertisement

29 april 2022

De bästa grillrecepten just nu

De bästa recepten på nätet just nu

Dags att tända grillen!

Nä, nu har vi fått nog av det skiftande vädret. Ena dagen vår och solglasögonen på, andra dagen letar man efter vinterkläderna igen. Vi deppar dock inte utan vi blickar framåt och vi ser grillsäsongen hägra framför oss. Därför har vi samlat de bästa grillrecepten just nu.

Vad sägs om kycklingspett, portabellosvamp, sparris, oxfilé, lax och otroligt goda grilldesserter. Allt det samlat, givetvis med vintips som gör att grillbuffén smakar ännu mer delikat.

Smaklig spis!
Grillad vit sparris
Coop
Nu i dessa sparristider så finns det få saker som är lika goda som en färsk vit sparris. Och du vet väl att just vit sparris blir otroligt god på grillen?
GRILLAD VIT SPARRIS
Portabellosvamp på grillen
Ica
Svamp är underskattat på grillen. Konsistensen, smaken och framförallt hur svampen kompletterar de andra råvarorna som man just tillagat.
PORTABELLOSVAMP
Grillade kycklingspett
Mathem
Kyckling, barbequesås och rostad potatis. Du hör hur otroligt gott det låter. Rökigheten från såsen ihop med den perfekt grillade kycklingen är en otrolig kombination.
GRILLADE KYCKLINGSPETT
Grillad lax med ostkräm
Arla
Givetvis handlar grillat inte enbart om kraftiga kötträtter. Även fisk gör sig ibland bra mycket bättre på grillen än i stekpannan till exempel.
GRILLAD LAX
Oxfilé med bearnaisesås
Landleys kök
En klassiker på grillen, om man nu vågar dig på den. Men att grilla oxfilé är faktiskt inte så svårt, och det bästa av allt är att det blir gudomligt gott.
GRILLAD OXFILÉ
Helgrillad fläskfilé
Köket
Tänk dig en perfekt grillad fläskfilé med en fin örtcreme vid sidan av. Då snackar vi om att kunna skryta framför vännerna när man plockar fram den här rätten.
HELGRILLAD FLÄSKFILÉ
Grillad kladdkaka
Bluegaz
Va, kan man verkligen grilla kladdkaka? Japp, och det blir makalöst gott varje gång. Det får något lite extra när man har den på grillen istället för ugnen.
GRILLAD KLADDKAKA
Grillad banan med mousse
Ica
En riktig klassiker efter att man ätit sig mätt på kött, fisk och alla andra för- och varmrätter. En grillad banan med marshmallows och chokladmousse.
GRILLAD BANAN
Vinbanken tipsar
Receptkort och Vinbanken delar med sig av vintips som höjer matupplevelsen. I dessa grilltider vill vi såklart tipsa om viner som passar till just grillat. Därför har vi ett konkret tips i Irwin & Ribera del Duero som passar till de flesta grillrätterna med sin elegans, finstämds kryddighet och sin härliga frukt.
Vin till grillat - så ska du tänka
Vinbanken
Det är inte alltid lätt att välja vin till grillat. Därför har vi tagit oss ett snack med experterna i köket kring hur man ska tänka när man står där vid hyllan och ska välja vin.
VIN TILL GRILLAT
Irwin & Ribera del Duero
Systembolaget
Ett riktigt grillvin som passar till flera olika rätter. Här får man frukten, här får man den fina örtigheten och här får man framförallt en fin balans mellan samtliga smaker.
BESTÄLL VINET HÄR
Ramslökspasta med salsiccia
Vinbanken
Om man nu skulle bli sugen på en fräsch pasta istället för grillat så har vi ett nytt och fräscht recept signerat Adrian Cederlund. Ramslökspasta med salsiccia och sparris.
RECEPT OCH VINTIPS
Ascot Pinot Noir, 2020
Systembolaget
Ett vin som kombinerar det bästa av Frankrike och USA. Här får man fin röd frukt, samtidigt som man får den där elegansen som pinot noir från USA ofta har.
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!