16 oktober 2024

NYHET - "En dunder-Chardonnay" från USA | Vininformation

Vintips på nätet!
BESTÄLL VINET HÄR
Trenden är tydlig, chardonnay från Kalifornien säljer fortsatt som smör i Sverige. Några av de bästsäljande vita vinerna på hyllan är just amerikanska chardonnay-viner där fatkaraktären får stå i rampljuset. Morgan Bay Cellars Chardonnay finns nu att beställa till ditt lokala systembolag. Det är en amerikansk chardonnay på väldigt många sätt och vis, där man får såväl den tydliga fatkaraktären som den smöriga tonen. Det är dock samtidigt en chardonnay av det fräscha slaget där man får tydliga lite lätt örtiga men även syrliga toner. Som vi själva beskriver det nedan så är det verkligen en amerikansk chardonnay ut i fingerspetsarna.
Vinbankens oberoende omdöme om vinet
En intensiv och ungdomligt chardonnay med tydlig fatkaraktär i doften. Här kommer den gula frukten fram direkt med sin aromatik. Det är lätt solkyssta gula äpplen, rivet apelsinskal, vitpeppar, vanilj och en lätt smörighet. Vinet bjussar på en fin balans, härlig syra, är fortsatt ungt och visar prov på snyggt hanterade fat. Det är välbalanserat, välgjort och amerikanskt ut i fingerspetsarna utan att det blir för mycket. En dunder-chardonnay!

/Jozo Glavas, september 2024
Morgan Bay Cellars
Chardonnay, 2022
Artikelnummer: 59168
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 750 ml
USA, Kalifornien


199 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Vinovativa AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar