3 oktober 2024

Matcha ”den bästa vita boxen i Sverige just nu” med hemlagad sushi! | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
Matcha "den bästa vita boxen i Sverige just nu" med hemlagad sushi!
BESTÄLL VINET HÄR
Recept på hemmagjord sushi som vi fyller med friterad räka, gurka, morot, avokado och färskost. Ett enkelt, smidigt och gott sushirecept.

När vi har sushi så finns det få viner som passar lika väl som en härligt syrlig riesling. Om du har hetta i rätten så ska du satsa på en riesling med sötma, men i det här specifika fallet, när vi inte har någon hetta, så väljer vi en något torrare men ändå fruktig riesling med fin syrlighet. En alldeles utmärkt kombination med de fräscha dragen i sushin och även syran.
TILL RECEPTET MED VINTIPS
Von Winning – vinhuset som tar riesling till nya nivåer

WEINGUT VON WINNING grundades 1849 och är en av de mest aktade rieslingproducenterna i världen, kända för sina eleganta, torra och komplexa viner. Vid invigningen av Suezkanalen 1869 skålade man i ett av deras toppviner - Ungeheuer Grosses Gewächs.

Nu väljer de att utforska en ny del av marknaden med en kvalitets-boxen, Von Winning Leopold Riesling.

Detta vin från den anrika producenten Von Winning i Pfalz har fått fantastiska hyllningar & recensioner av flertalet svenska vinexperter.

Nedan kan du läsa Christian Stojkovics hyllning av boxvinet som han anser är den bästa vita boxen i Sverige just nu.
Vinbankens omdöme
BÄST I TEST & FYND! - "Ett piggt vin med sval ung frukt av gröna äpplen, persika, grapefrukt, citronzest, grapefrukt, bra syra, lite krispig sälta och massor av mineraler. En högkvalitativ riesling på tvåliters-box som slår det mesta bland vita viner på box – klockrent, superfyndigt och faktiskt "BÄST"!"

/ Christian Stojkovic, Vinbanken, Juni 2024
BESTÄLL VINET HÄR
Fler hyllningar från Sveriges vinexperter

Vinhyllans omdöme
LYSANDE VAL! - "Här har vi en premiumbox från anrika vinhuset Weingut Von Winning. Man känner tydligt den höga kvalité och karaktär som är så typisk Von Winning; torr och frisk smak av mogen citrus, persika, tropisk frukt och mineraler."

/ Karl-Emil Danielsson, Vinhyllan, Juni 2024
Dryckeslistans omdöme
GULD! - "Friska syror, krispig citrusfrukt, ett rus av mineraler och en lång, envis eftersmak. Seriös och välsnickrad box från en av de främsta firmorna i Pfalz, Tyskland. Lägg Von Winning på minnet och sen på kylning!"

/ Dryckeslistan, Juni 2024
Boxtoppens omdöme
FULL POTT - 5 av 5! - "Vinet sätter ton direkt med ett aromatiskt och ungdomligt anslag av saftiga persikor, syrligt mogna äpplen, lime och ananas. Smaken har rieslingdruvans omisskännliga syra när den kommer från högklassiga tyska producenter, det vill säga klingande ren stenfrukt som draperats av citrus, honung och örter samt en svagt rökig nyans och en imponerande skärpa. Avslutet är aptitretande och saftigt och lämnar gommen med en torr känsla. Von Winning håller fanan högt och har definitivt lyckats med att föra över kvalitén från flaskvinerna till detta format. Leopold Riesling är ett lysande tillskott i segmentet."

/ Boxtoppen, September 2024
BESTÄLL VINET HÄR
Von Winning
Leopold Riesling, 2023
Artikelnummer: 70996
Alkoholhalt: 12%
Volym: 2000 ml
Tyskland, Pfalz

279 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Intermondi AB.
Receptkort
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar