8 augusti 2024

Tips på vin till skaldjur - Petit Chablis för 169kr | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
HÄR HITTAR DU VINERNA
Lång intervju med stjärnskottet Estelle Roy som är vinmakerskan bakom vinet
Det är ofta vi tipsar om vin till specifika maträtter, men det är sällan vi faktiskt pratar om människorna bakom vinerna. Hur har vinerna producerats, vad är filosofin bakom vinmakningen och vem är personen som sätter sin touch på vinerna? I fallet med Chablisienne så är Estelle Roy den som går i bräschen. Hon är en av de yngsta vinmakerskorna i Chablis och hon har redan gjort sig ett namn i branschen. Vår systersajt Vinbanken fick sig en pratstund med henne för några månader sedan.
LÄS REPORTAGET HÄR
Vinbankens omdöme om vinet
En ungdomlig och fruktig petit chablis med en lätt tropisk ton direkt i doften. Här samsas gröna äpplen, mango, ananas och lime i doften. Smaken är fortsatt ung, syrlig och väldigt chablistypisk, men vi får även de där trevliga tropiska tonerna.
/Jozo Glavas, maj 2024
Petit Chablis
La Chablisienne, 2022
Artikelnummer: 5585
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 750 ml
Frankrike, Champagne



169 kr
HÄR FINNS VINET
Recept på råraka med skagenröra
När man ska välja vin till skagenröra så har man en hel del olika val. Man kan gå på champagnen med den härligt balanserade syran, eller så kan man välja den sprudlande rieslingen. Men vårt val faller på en petit chablis. Du kommer få de där stiltypiska friska pärondragen som man ofta får i vinet, men här kommer även en liten tropisk touch smyga sig fram. Mineraliteten finns här och även det tydliga citrusavslutet. Ihop med de småfeta inslagen i skagenröran och de friska inslagen från räkorna så kommer detta passa riktigt bra ihop.
TILL RECEPTET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Wine Affair Scandinavia AB.
Receptkort
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar