15 augusti 2024

NYHET - "Lysande vin från Mallorca" | Vininformation

Vintips på nätet!
BESTÄLL VINET HÄR
Vin från Mallorca är något som kanske inte alla testat? Även om det är många svenskars favoritdestination när man är ute efter sol och bad så känner man kanske inte riktigt till medelhavsöns vinhistoria. Här är det lokala inhemska druvor som ofta får stå i rampljuset, och det är exakt det vi hittar i nyheten "Lo Foll" . Med andra ord kan man konstatera att det här vinet ger ett ärligt uttryck av vad Mallorca går för i vinväg. Bakom vinet hittar vi en ikonisk vinmakare som bland annat skapar de välkända vinerna An och An/2.

När vi på Vinbanken testade Lo Foll första gången så slogs vi främst av två saker: Den ena var alkoholhalten på 12,5 procent. Med tanke på att vi befinner oss på en plats med många soltimmar så hade man kunnat tro att vinet skulle ha en högre alkoholhalt, men här får vi nästan det motsatta. Orsaken är att man lyckats utnyttja de svala vindarna på rätt ställen på ön, och på så sätt lyckas man behålla fräschören i vinet. Den andra saken som slog oss var den rena, somriga frukten. Här finns det tanniner, men de är mjuka och lätthanterliga. Annars är det just den fräscha frukten och den friska syran i slutet som gör detta till ett speciellt och imponerande vin.
Vinbankens oberoende omdöme om vinet
Ett energiskt, fräscht och intensivt vin som imponerar. Frukten är ren och bjuder på tydliga toner av mogna jordgubbar, vildhallon och syrliga körsbär. Vi får en läskande smak med mjuka härliga tanniner med en lätt utvecklad ton. Men framförallt får man en fräsch och frisk syra som knyter ihop säcken. Det är ett seriöst vin med bra struktur och ren frukt där allt verkligen sitter där det ska.
/Jozo Glavas, juni 2024
Terra de Falanis
Lo Foll, 2021
Artikelnummer: 70918
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 750 ml
Spanien, Mallorca


179 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Historien om Lo Foll - det galna vinet
Miguel Angel Cerda är namnet på mannen bakom vinet Lo Foll som nyligen lanserades i Sverige. Lo Foll som på katalanska betyder "Galningen" har sitt ursprung i den mallorkinska vetenskapsmannen och författaren Ramon Llull som kallades just för Lo Foll. Med andra ord kan man säga att vinmakaren Miguel Angel Cerda hyllar en av Mallorcas främsta personligheter med vinet.

Vi på Vinbanken fick möjlighet att träffa den ikoniska vinmakaren i samband med lanseringen av vinet. Hela den långa intervjun om hans betydelse för Mallorca och öns vinnäring kan du hitta nedan.
TILL INTERVJUN
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Vinovativa AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar