29 augusti 2024

Nyheten Barceló Maple Cask - ljuvlig sötma och fyllig karaktär! | Alkoholinformation

Dryckestips på nätet!

- en del av Vinbanken
BESTÄLL NYHETEN HÄR
Unik rom som lagrats på lönnfat
Att man lagrar rom på ekfat är långt ifrån en nyhet. Nu lanserar dock den välkända dominikanska romproducenten Barceló en unik nyhet i Sverige – en rom som lagrats på fat som är gjorda av lönnträ. Det är dock inte det enda som gör den här romen unik.

I fallet med Barceló Imperial Maple Cask så har romen lagrats på så kallade "first fill bourbonfat". Det innebär att dessa fat, som är gjorda nyek, endast fyllts en gång tidigare, vilket ger romen en större karaktär av just bourbonfaten. Men Barceló är långt ifrån ensamma om att använda sig av dessa "first fill bourbonfat". Man är dock en av väldigt få romproducenter som efter att man fått till en bra blend valt att lägga romen på fat gjorda av lönnträ när man vill skapa sin Imperial Maple Cask. Att använda sig av lönnträ i samband med produktion av rom är extremt ovanligt och något som ger såväl sötma som fyllighet till själva romen.

Nu finns Barceló Imperial Maple Cask att beställa till ditt lokala systembolag.
HITTA I EN BUTIK NÄRA DIG
Hur smakar denna unika rom?

Barceló Maple Cask har en mörk bärnstensbrun färg med rödaktiga
toner. Fruktig och blommig arom på näsan, ackompanjerad av ljuvliga toner av smält kola, plommon, vanilj och lönnsirap. Inledningsvis söt i gommen, sedan träder fatkaraktären fram med torkad frukt och krydda. Avslutningsvis en lång och silkeslen finish med fyllig karaktär. Barceló Maple Cask avnjuts bäst neat rumstempererad eller lätt kyld och passar perfekt med fina cigarrer, lagrade ostar, eleganta desserter och mörk choklad. Eller varför inte i en klassisk cocktail som exempelvis Rum Old Fashioned?
Barceló
Imperial Maple Cask
Artikelnummer: 84337
Alkoholhalt: 40%
Volym: 700 ml
Tillverkad i Dominikanska Republiken
529 kr
BESTÄLL ROMEN HÄR
Passar med lagrade ostar, eleganta desserter och mörk choklad
Att Barceló Imperial Maple Cask lagrats i hela 11 år säger en del om komplexiteten och djupet som romen erbjuder. Som alltid med Barceló så är romen tillverkad på 100 procent sockerrörsjuice, vilket skiljer sig åt från många andra romsorter.

En annan unik aspekt av Barceló Maple Cask är att det är den första utgåvan som blandar destillat från både deras kolonnpanna (Column Still) och enkelpanna (Pot Still). Kolonnpannan bidrar med ett elegantare uttryck på destillatet medan enkelpannan tillför robusthet, fruktighet och kryddighet. Denna kombination skapar en komplex och balanserad smak som är både elegant och kraftfull.
BESTÄLL HÄR
Hos Spritbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som dryckesälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer och spännande nyheter.

Spritbanken bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om drycker som du kan köpa via Systembolaget. Spritbanken och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget. Denna är text är en annons från Hermansson & Co.
Spritbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Spritbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar