26 augusti 2024

Nyhet från Spanien - från en ikonisk vinmakare | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
BESTÄLL VINET HÄR
Vinet Lo Foll syftar på "galningen" Ramon Llull som anses vara den första stora författaren på katalanska. Lo Foll betyder just "galningen" på katalanska, och vinet är en hyllning till honom. Bakom vinet hittar vi ingen mindre än den ikoniska vinmakaren Miguel Angel Cerda som minst sagt haft ett stort avtryck på viner från Mallorca. Han är bland annat mannen bakom de välkända och hyllade vinerna Àn och Àn/2. Nu väljer han att lansera ett nytt vin och det är som sagt en hyllning till Lo Foll. Vinet är gjort på klassiska druvor från Medelhavsön och har fått motta idel lovord från diverse experter sedan det lanserades i Sverige.
BESTÄLL VINET HÄR
Experternas omdömen
Ett energiskt, fräscht och intensivt vin som imponerar. Frukten är ren och bjuder på tydliga toner av mogna jordgubbar, vildhallon och syrliga körsbär. Vi får en läskande smak med mjuka härliga tanniner med en lätt utvecklad ton. Men framförallt får man en fräsch och frisk syra som knyter ihop säcken. Det är ett seriöst vin med bra struktur och ren frukt där allt verkligen sitter där det ska.
Jozo Glavas, Vinbanken, juni 2024
Terra de Falanis
Lo Foll, 2021
Artikelnummer: 70918
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 750 ml
Spanien, Mallorca


179 kr
HÄR HITTAR DU VINET
Recept på kotletter med svampsås
Vi väljer att matcha Lo Foll med en ganska robust och fet rätt. Här har vi kotletter med svampsås och rostad potatis. När vi har en så här pass fet rätt så vill vi ha ett vin med bra syra, tydliga tanniner och bra struktur, för då kommer vi känna av hur de båda gifter sig med varandra. Och just det får vi i Lo Foll.
RECEPT OCH VINTIPS
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Vinovativa AB.
Receptkort
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar