7 augusti 2024

"Sommarens bästa champagneköp" - 389 kronor | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
HÄR HITTAR CHAMPAGNEN
Ny etikett som visar det unika med champagnen
Orden "La Réserve" syns sedan en tid tillbaka på etiketten på champagnen som vi tidigare kände som Palmer & Co Brut Reserve. Orsaken till namnbytet och även etikettbytet är för att champagnehuset ville lyfta den stora andelen reservvin som de har i den här champagnen. Palmer & Co väljer att ha i mellan 30 och 35 procent reservvin i sin champagne, vilket är en ansenlig mängd. Och det ska nu visas genom det nya namnet "La Réserve".
TILL CHAMPAGNEN
Vinbankens omdöme om La Réserve
"Om man har 500 kronor på fickan och ändå vill ha en riktigt bra champagne så faller mitt val alltid på Palmer & Co. Champagnen som vi tidigare kände till som Brut Reserve hete nu La Reserve. Det är den första champagnen som åker ner i den svarta korgen i Veckans femhundrings historia. Nyligen hade jag med den i en provning och det är en sådan champagne som alltid levererar mycket mer bubbel än vad den kostar. Sommarens bästa champagneköp enligt mig. En lätt utvecklad ton med röda äpplen, hasselnötter, ljust nybakt bröd, lite vit choklad och tydlige limeton i slutet. I slutet får du även en liten lätt diskret sälta."
Jozo Glavas, Vinbanken juli 2024
Palmer & Co
La Réserve
Artikelnummer: 7372
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml
Frankrike, Champagne

"Generöst och tillgängligt med äpplen, persika, nybakt bröd, fransk nougat, bra syra, mineraler, bra balans och en härlig avslutande sälta som ger vinet struktur. En lättgillad champagne som trots prisökningar håller en nivå som fortfarande placerar den som en av de mest prisvärda champagnerna på marknaden. "
/Christian Stojkovic, november 2023


389 kr
HÄR FINNS VINET
Historien om kooperativet Palmer & Co
Kooperativet Palmer & Co startade upp några år efter andra världskriget då ett litet antal champagnebönder med vingårdar i premier cru och grand cru-lägen slog sig ihop och skapade champagnehuset. I dag består de av totalt 321 bönder, men kraven på att få bli en del av Palmer & Co är hårda och man måste ha vingårdar i några av de allra bästa lägena för att få bli en del av kooperativet. Vi har intervjuat vd:n för champagnehuset, och nu kan du läsa det långa reportaget nedan.
TILL REPORTAGET
Recept på crostini med hackad skagenröra till kräftskivan
I dessa kräftskive-tider så går man kanske och funderar på vad mer för gott man skulle kunna ha på bordet. Västerbottenpajen är given, men det finns otroligt mycket mer som passar utmärkt. Här tipsar vi om crostini med en enkel och hackad skagenröra som kommer göra succé på kräftskivan.
TILL RECEPTET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Provinum Vinhandel AB.
Receptkort
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar