24 juli 2024

Klassisk Bordeaux från 2019 - Fyndvin för 199kr | Vininformation

Vintips på nätet!
HÄR HITTAR DU VINET
Bordeaux är ett av de absolut mest klassiska, om inte det mest klassiska, vinområdet i hela världen. Det var här som Napoleon gav i uppdrag att klassificera de många vinslotten baserat på kvalitet redan 1855, en händelse som än i dag anses vara en av de mest betydelsefulla för vinvärlden.

Det många dock kanske inte känner till om Bordeaux är att det är ett av världens största vinområden rent geografiskt också. Det gör att kvalitén och priserna på vinerna varierar rejält. Därför är det ganska unikt att stöta på ett Bordeaxvin med fem år på nacken på den fasta hyllan. Detta är ett vin som vid ett flertal tillfällen blivit hyllat av några av landets ledande vinexperter, vilket även visar att det fortsatt går att få tag på prisvärda Bordeauxviner som håller hög kvalitet och som har fått utvecklas i några år.
Omdöme
"Doften lovar bordeaux med toner av mörka plommon, kryddor och örter. Smaken följer upp med mörka frukter, rostade toner, kakao och tobak. Bra struktur med syror som ger lite grepp och längd i avslutningen. Druvsammansättningen är merlot, som dominerar, kompletterad med cabernet franc och cabernet sauvignon. Vinet har lagrats på ekfat under ett år och det bidrar med de kryddiga, lite rostade tonerna."
/Vinbörsen mars 2023
Les Hauts de Granget
2019
Artikelnummer: 3814
Alkoholhalt: 14%
Volym: 750 ml
Bordeaux, Saint-Emilion



199 kr
TILL VINET
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Wine Affair Scandinavia AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar