26 juli 2024

91 poäng till Stellenbosch Reserve Vanderstel | Vininformation

Vintips på nätet!
91 poäng till Stellenbosch Reserve Vanderstel

Klassiskt sydafrikanskt rödvin - utmärkt till Braai!
Livets Goda beskrev vinet den 18 april 2024 som "omedelbar attraktion med värdighet" och gav det imponerande 91 poäng.
HÄR HITTAR DU VINET
Upptäck Stellenbosch Reserve Vanderstel, ett sydafrikanskt vin med druvor från Bordeaux, där cabernet sauvignon dominerar. Detta fruktiga och smakrika vin erbjuder en fin struktur och en mycket attraktiv prislapp.

Stellenbosch Reserve Vanderstel är ett fruktigt och lätt kryddigt vin med en tydlig fatkaraktär. I doften möts du av tydliga toner av svarta vinbär, viol, färska örter, svartpeppar, choklad och vanilj. Det är välsvarvat, fruktigt och alldeles utmärkt till en klassisk sydafrikansk Braai och grillade rätter!

I Sydafrika är Bordeaux blends vanliga, men få kan mäta sig med Stellenbosch Reserves kombination av ren frukt och rimlig prislapp. The Stellenbosch Reserve-projektet startade 2005 med målet att erbjuda kvalitetsviner som är mer tillgängliga och prisvärda. Jean Engelbrecht, en av Sydafrikas främsta vinprofiler från Rust en Vrede Estate, står bakom detta initiativ.
HÄR HITTAR DU VINET
Vinbankens omdöme
"Ett fruktigt och lätt kryddigt vin med en tydlig fatkaraktär. I doften möts du av tydliga toner av svarta vinbär, viol, färska örter, svartpeppar, choklad och vanilj. Tre år på nacken har gett vinet en rund och fin smakkaraktär där syran fortsatt är hög och fräsch. Välsvarvat, fruktigt och alldeles utmärkt till sommarens grillade rätter!"
- Jozo Glavas, Vinbanken, Maj 2024
HÄR FINNS TILLGÄNGLIGT I BUTIK
Stellenbosch Reserve
Vanderstel, 2022
Artikelnummer: 4638
Alkoholhalt: 14 %
Volym: 750 ml
Sydafrika, Western Cape, Stellenbosch


149 kr
HITTA I EN BUTIK NÄRA DIG
Vinlandet där Braai är en livsstil
När solen börjar sjunka över de sydafrikanska landskapen, är det ett särskilt ljud som signalerar att kvällen närmar sig – det sprakande ljudet av en tänd Braai.

Braai fungerar som en symbol för enighet och nationell stolthet. Under apartheidtiden blev Braai en form av motstånd och en metod för att bevara kultur och gemenskap inom de marginaliserade samhällena. I dagens Sydafrika är Braai ett sätt att fira mångfalden och skapa en inkluderande atmosfär där alla känner sig välkomna​.

Braai har en särskild plats i sydafrikanernas hjärtan och fungerar som en påminnelse om landets rika historia och kulturarv. Det är en tradition som inte bara handlar om mat, utan om att skapa varaktiga minnen med familj och vänner.
LÄS MER HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören The WineAgency Sweden AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar