24 juli 2024

Clay Creek Pinot Noir - guldvinnande grillvin på box! | Vininformation

Vintips på nätet!
Clay Creek Pinot Noir - guldvinnande grillvin på box!
HÄR HITTAR DU VINET
Njut av den guldvinnande Clay Creek Pinot Noir, tillgänglig på en praktisk 2-liters box – den perfekta följeslagaren till grillkvällarna.

Detta vin har hyllats av vinexperter och vinälskare för sina komplexa smaker och mjuka, silkeslena struktur. Vinet vann guld i den prestigefyllda Vinordic Wine Challenge 2024.

Detta vin bjuder på en nyanserad och kryddig smakprofil med en rik fatkaraktär. Du möts först av saftiga jordgubbar och solmogna hallon, följt av söta körsbär och en touch av kanel som ger en varm kryddighet. Chokladtoner adderar en mjuk fyllighet medan örter ger en subtil friskhet till smaken.

Ett elegant vin från Kaliforniens dolda skatt, vinregion Lodi!
HITTA I EN BUTIK NÄRA DIG
Clay Creek
Pinot Noir, 2022
Artikelnummer: 2406
Alkoholhalt: 13,5 %
Volym: 2000 ml
USA, Kalifornien


249 kr
HITTA I EN BUTIK NÄRA DIG
Kaliforniens dolda skatt, Lodi
Bara en och en halv timme med bil öster om San Francisco finner man Lodi, ett vindistrikt som kanske inte är lika berömt som sina grannar Napa Valley och Sonoma, men som utan tvekan håller på att göra ett namn för sig själv på den globala vinscenen. Här driver framgångsrika Delicato Family Wines en av sina totalt åtta vingårdar i USA där också Clay Creek Pinot Noir produceras.

Lodi är känt för sin produktion av förstklassiga viner och sitt starka engagemang för miljön, vilket gör regionen till en spännande plats för vinälskare som söker något utöver det vanliga.

I Lodi är nästan alla vingårdar familjeägda, vilket skapar en djup förankring och stolthet över vinmakningen som sträcker sig över generationer. Detta engagemang märks i vartenda steg av produktionen och reflekteras i kvaliteten på de viner som produceras här. Det lokala klimatet, med sina varma dagar och svala nätter, erbjuder perfekta förhållanden för druvorna att mogna fullständigt, vilket är avgörande för att skapa rika och komplexa viner.

Denna unika kombination av tradition, passion för miljön och idealiska odlingsförhållanden har bidragit till att Lodi regelbundet vinner prestigefyllda priser för sina viner. Distriktets något undanskymda position gör det till en attraktiv destination för dem som vill upptäcka nya, spännande vinupplevelser bortom de mer etablerade namnen.
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Enjoy Wine & Spirits AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar