3 juli 2024

Fynd! Storstilad Piemonte Barbera | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
HÄR HITTAR DU VINET
Så ska du matcha vinet med mat
Pizza och vin går allt som oftast hand i hand. Framförallt när du har en napoltansk pizza där råvarorna är i fokus. Till boxvinet Piemonte Barbera så väljer vi en napolitansk pizza med tomatsåsbaserad botten som vi sedan toppar med salsiccia och en len sparris- och mandelcréme. Det viktiga när du ska servera ett rött vin till pizza är att du har en tomatsåsbaserad botten. För i tomatsåsen hittar du intensiva smaker och örter som kommer passa väl till vinet. Och bland alla druvor där ute så finns det få som passar lika väl till en napolitansk pizza som barbera gör. Med sin bärighet, röda frukt, färska örter och kryddighet så får du i stort sett allt som gör det här till ett riktigt bra pizzavin.
TILL RECEPTET
Experternas omdömen
"Piemonte och bourgogne är just nu hetast på den svenska vinlistan och det har jag inget att invända emot. Det gäller bara att sovra bort katterna bland hermelinerna och kvar då blir bland annat detta välkomna boxvin som både doftar och smakar mer än det kostar.

Doften är yppig och nyvaken med maxad druvarom i småbrunstigt upphetsande stil, smaken utmärkt och välgjord med fräsch, bärig arombild i varm och klädsam överrock. Gott utan förbehåll till allt som tjuter efter ett glas rött."
Bengt-Göran Kronstam på vinbörsen.se februari 2023
HÄR FINNS VINET
Piemonte
Barbera, 2021
Artikelnummer: 59304
Alkoholhalt: 13%
Volym: 3000 ml
Italien, Piemonte


309 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Storstilad Piemonte Barbera – fyndstämplat på box
Från det magiskt vackra området Piemonte i norra Italien kommer Piemonte Barbera, där flaskan med samma design är en storsäljare och välbekant på de svenska middagsborden. Vinet har fått lysande recension av den kända vinskribenten BG Kronstam och Etta på dryckeslistan.se v 7. Boxen hittar du i utvalda butiker eller kan beställas.

Druvsorten Barbera är en av de mest populära druvsorterna från Italien och druvan har de senaste åren rönt stora framgångar runt om i världen. Med sin pigga syra och fräschhet i kombination med yppig fruktighet och mjuka tanniner har Barbera blivit mångas favorit.

Vinet har en frisk och fruktig smak med inslag av körsbär, röda bär och örter. Familjen Sartirano har vårdat marken och vinrankorna i generationer och precis som sina förfäder njuter de av sitt vin till klassiska pastarätter, pizza, variationer av kyckling och ljust kött, vegetariska rätter, krämiga ostar och charkuterier. Ett val till grillade rätter och stora sällskap.
TILL BOXVINET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Wine Affair Scandinavia AB.
Receptkort
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar