19 juli 2024

Fyndvinet Heartland Directors’ Cut Shiraz som lanseras idag i det tillfälliga sortimentet!| Vininformation

Vintips på nätet!
Lanseras idag i det tillfälliga sortimentet!

Fyndvinet Heartland Directors' Cut Shiraz
Heartland producerar hållbara viner med stor respekt för jorden. De använder getter för ogräsbekämpning istället för bekämpningsmedel och är självförsörjande på el genom solenergi.

Vinmakaren Ben Glaetzer, kungen av Barossa, skapar fantastiska viner utan överdriven fruktighet. Han är känd för att skörda från gamla vinstockar på de bästa åkrarna och vinifiera noggrant för att bevara elegans och fräschhet. Glaetzer har fått flest recensioner över 95 poäng i Robert Parkers The Wine Advocate.

"- Det jag letar efter när jag skapar Directors' Cut är rik frukt, bra syra och ett fräscht vin. Just det speglar Langhorne Creek på ett bra sätt, och därför tycker jag att just Directors' Cut ger ett väldigt ärligt uttryck av vårt ursprung."

HITTA I EN BUTIK NÄRA DIG
Heartland visar kärlek till sitt ursprung genom Director´s Cut
Har du inte hört talas om vinområdet Langhorne Creek i södra Australien? Då är du långt ifrån ensam. Vinodlingarna här är många men antalet producenter som med stolthet visar upp ursprunget är desto färre. Det håller vinhuset Heartland på att ändra genom sina prisbelönta viner.

Läs hela exklusiva intervjun med grundarna & vinmakarna Ben Glaetzer och Nick Keukenmeester.
LÄS HELA INTERVJUN HÄR
Redaktionens omdöme
"En energisk och intensiv doft med en tydlig fatkaraktär där både de mörka, syrliga körsbären, de mörka plommonen, chokladen, de färska kryddorna och eukalyptusen kommer fram. Detta är fullpackat med olika smaker, karaktärer och toner där alla samspelar på ett extremt snyggt sätt. Tätt, intensivt, djupt men ändå rent och elegant samtidigt. Klockrent fynd och ett vin som kommer göra succé till den grillade ryggbiffen med pommes duchesse och dragonsåsen."

- Vinbanken, Jozo Glavas, Juni 2024
Heartland
Director's Cut Shiraz, 2021
Artikelnummer: 95897
Alkoholhalt: 14,5%
Volym: 750 ml
Australien, Fleurieu, Langhorne Creek
201 kr
HITTA VINET I EN BUTIK NÄRA DIG
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Solera Sweden AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar