13 mars 2024

Sverigepremiär för Italiensk vinlyx på flaska! - 119 kr | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
KAN BESTÄLLAS HÄR
Sverigepremiär för Italiensk vinlyx på flaska!

- Skulpterat från Puglias historia
Muro Primitivo fångar inte bara essensen av Puglias jordmån och klimat, utan hyllar även regionens kulturella arv genom sin unika flaskdesign. Inspirerad av de karakteristiska Trullo-husens stenmurar och konformade tak. Varje flaska bär med sig en historia av passion och hantverk.

Genom att kombinera traditionella metoder med modern teknik erbjuder Muro Primitivo en subtil och ändå kraftfull vinupplevelse. Primitivodruvorna skördas i mitten av september, noggrant utvalda för att uppnå optimal mognad.

Vinet är en utmärkt följeslagare till medelstarka kötträtter, grytor och vegetariska gratänger. För de som njuter av smakrika korvar, hamburgare eller klassiska italienska rätter som pasta bolognese och lasagne, kommer vinet att förstärka matupplevelsen med sina välbalanserade smaker och eleganta struktur. Dessutom är det ett utmärkt val till lagrade hårdostar som pecorino och parmesan. Helt enkelt det ultimata allroundvinet för alla älskare av italiensk matkultur!
BESTÄLL VINET HÄR
Muro Primitivo IGT Puglia
2022
Artikelnummer: 72764
Alkoholhalt: 14%
Volym: 750 ml
Italien, Apulien

"Ett djupt och tätt vin som bjuder på lite solmogen doft som är fulladdad med mörk frukt. Det är mörka plommon, svarta vinbär, mörka syrliga körsbär, björnbär, kaffe, choklad och vanilj. Ett medelfylligt vin med som trots sin mörka och djupa frukt uppfattas som fräscht med en fin syra i längden. Ett välbalanserat och välgjort vin med fin frukt. Om du gillar lite mer kraftiga och tunga viner med mycket frukt och karaktär i sig, så är det här ett bra val."
119 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Spring Wine & Spirits AB.
Receptkort
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar