7 mars 2024

Historien bakom de ikoniska ränderna - Fontanafredda

Vintips på nätet!
En faktor som spelar förvånansvärt stor roll vid ett vinval är etiketten. En av de absolut mest välkända etiketterna hör till den anrika italienska producenten Fontanafredda som gjort sig kända för sina ränder.

När vi på Vinbanken nyligen träffade vinhusets vd Roberto Bruno fick vi reda på att det finns en enorm historia bakom de välkända ränderna på etiketterna. En historia som sträcker sig hela vägen till 1800-talet.

Läs hela vår senaste artikel på vinbanken.se!
LÄS HELA ARTIKELN HÄR
Tips på senaste "randiga vinet" hos Systembolaget!
Vinbankens omdöme
"Ett ungt, fräscht och mörkfruktigt vin med en imponerande syra och fräschör. Doften bjuder på en viss fatkaraktär med plommon, svarta vinbär, färska örter, en grön ton, kryddnejlika, choklad och kaffe. Ett seriöst boxvin som imponerar. Det som är allra mest imponerande är balansen mellan den intensiva frukten och den härligt höga syran som ger vinet dess fräschör. Välgjort och charmigt!"

- Vinbanken, November 2023
Fontanafredda
Piemonte Barbera Nebbiolo, 2022
Artikelnummer: 54893
Alkoholhalt: 14%
Volym: 3000 ml
Italien, Piemonte
295 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar