18 mars 2024

Countrydrottningen Jill Johnsons ekologiska rosé är här - 99 kr | Vininformation

Vinskribenter på nätet
KAN BESTÄLLAS HÄR
Countrydrottningen Jill Johnsons ekologiska rosé är här!

Roséfynd! - Fynd-medalj till Nashville Stories Rose
Sveriges egen countrydrottning Jill Johnson, numera även titulerad sommelier, har tagit fram ett eget rosévin. Detta är bara en i raden av lyckade vinsuccér från denna talangfulla artist & sommelier.

Jill introducerar stolt ett rosévin som är en hyllning till hennes kärlek för musik och god mat. Detta vin är skapat med omsorg och passion, designat för att komplettera en mångsidig meny från havets delikatesser till färgsprakande sallader och läckra småplock.

Jill Johnson har varit personligen delaktig i vinets framtagning, från urval av druvsorter och vinstil till slutligt blend. Med en bas av sangiovese, montepulciano och merlot, presenterar detta rosévin en fantastisk komposition som matchar en mängd rätter.

Servera Nashville Stories Organic Rosé väl kylt, vid ungefär 8-10 grader, för att fullt ut uppskatta dess komplexitet och fräschör.
KAN BESTÄLLAS HÄR
Vinbankens omdöme
"Det är aldrig för tidigt på året att dricka rosévin enligt undertecknad. Rosé är otroligt matvänligt och passar till en rad olika rätter. Detta är en personlig favorit om man ser till vin kontra pris. Detta är så där oskyldigt sommarbärigt att man får ett leende på läpparna. Det som framförallt imponerar med det här vinet är att det inte blir godisaktigt, utan det är smultronen, de mogna jordgubbarna, skogshallonen och den lilla gnuttan apelsinskal som ständigt är i fokus och ger vinet en rejäl knuff mot det fräscha hållet."
Nashville Stories
Jill Johnson Proudly Presents Organic Rosé
Artikelnummer: 55270
Alkoholhalt: 12 %
Volym: 750 ml
Italien
99 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR
Jill Johnson om sina viner:
- "Jag vill inspirera folk"

Jill Johnson är en av Sveriges mest omtyckta och folkkära artister med en meritlista som få andra kommer i närheten av. 2019 valde hon att ge sig in i vinindustrin. Sex viner och en sommelierutbildning senare blickar hon framåt och vill inspirera folk att dricka rätt vin till rätt mat.

– Man kan säga att det började i och med min tid i Nashville. Jag fick möjlighet att åka igenom Kalifornien och besöka väldigt många vingårdar, och jag fastnade verkligen för de amerikanska vinerna.

Jill Johnson hade till dess fått en del förfrågningar om att sätta sitt namn på ett vin, men valt att avstå då hon inte tyckte att det kändes rätt. Men 2019, efter att ha kommit i kontakt med importören Spring Wine & Spirits som då inte ha några kändisviner, valde hon att skapa sitt första egna vin.

– Många ville att jag skulle skapa ett vin med hög syra och med en viss karaktär, men jag kände att det inte riktigt passade min stil. Jag ville ha ett vin som kunde spegla Nashville som stad på ett bra sätt och jag ville ha ett vin som passade riktigt bra med grillad mat.

Läs hela intervjun på vår hemsida!
LÄS HELA INTERVJUN HÄR!
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Spring Wine & Spirits AB.
Vinbanken
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar